Mamak'ın yeni mahallesinin ismi için anket yapılacak!
Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü sonucunda Mamak'ta yepyeni bir mahalle doğdu. Kentsel dönüşümle birleşen Gülseren ve Anayurt mahallelerine yeni bir isim aranıyor. SABAH'a konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, mahallenin ismi konusunda vatandaşla anket yapacaklarını söyledi.

İSMİNİ VATANDAŞ KOYACAK
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin gecekondu silüeti, yerini modern konutlara bırakmaya başladı. 2023 sonuna kadar tamamen gecekondudan arındırılması planlanan Mamak'ta 7 yılda 30 binin üzerinde gecekondu yıkılırken binlerce hak sahibi vatandaş ise evlerine kavuşmanın sevincini yaşadı. 66 mahallesi bulunan Mamak'ın yaklaşık 20 mahallesinde devam eden kentsel dönüşümlerle birlikte bu mahallelerin sınırları da yeniden çizilmeye başladı. Sınırları değişen mahallerden en başta geleni Anayurt ve Gülseren oldu. 440 bin metrekarelik alanda gerçekleşen kentsel dönüşümün ardından iki mahalle Mamak Belediye Meclisi'nde alınan kararla birleştirilerek tek mahalleye dönüştü. 5 bin 260 adet konut, 3 adet cami, 2 adet okul, 3 adet ticaret merkezi, 1 adet sağlık tesisi, 2 adet sosyo-kültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü inşaatının yükseldiği Türkiye'nin en genç mahallesine şimdi isim aranıyor. Mahallenin ismi yine vatandaşla yapılacak anketin ardından belli olacak.

30 BİN NÜFUSLU MAHALLE
Sabah Ankara'ya konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Anayurt ve Gülseren mahalleri kentsel dönüşümle birlikte sınırları ortadan kalktı. Bizim orada muhtarlar ve mahalleli ile yaptığımız görüşmeler neticesinde iki mahalleyi birleştirip, tek bir mahalle haline getireceğiz. Bunun altyapısını oluşturduk. Tabi bu iki mahalleye iki isminde olmadığı ayrı bir isim düşünüyoruz. Bunu da vatandaşımızla birlikte karar vereceğiz. Bu konu ile ilgili bir anket çalışması yapıp vatandaşlarımızın görüşlerini alacağız. Belki biz 4-5 alternatif sunabiliriz. Dolayısı ile en uygun ve akılda kalıcı bir ismi vereceğiz. Kentsel dönüşümle birlikte burada 25-30 bin nüfuslu bir mahalle oluşacak. Burası Türkiye'nin en genç mahallelerinden biri olacak. Buranın birleşmesi ile ilgili Belediye Meclisi'nden de karar alındı. 2019 yerel seçimlere tek mahalle olarak girilecek" dedi

5 AYDA 63 BİN KONUT SATILDI
Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında toplam 556 bin 784 konut satıldı. 5 aylık konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,13 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2017 Ocak- Mayıs döneminde konut satışları bakımından İstanbul ve Ankara diğer illere büyük fark attı. Söz konusu dönemde, Türkiye'nin en fazla nüfusa sahip kenti İstanbul'da 96 bin 386 konut satılırken, bu rakam başkent Ankara'da 62 bin 959 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin nüfusu en kalabalık 3. ili İzmir'de ise aynı dönemde 34 bin 305 konut satıldı. Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde de toplam 63 bin 646 konut yeni sahibini buldu.

Aykut Gören / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181