Mamak kentsel dönüşümde 4. etap başladı!
Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde ihalesi tamamlanan 4. etapta çalışmalar başladı.

4. etap kapsamında 447 konut, 1 adet lise, 1 adet ilköğretim okulu ve anaokulu ve 1 adet cami inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerimizin temel amacı daha modern bir Mamak inşa etmek. Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan Mamak'ta yaşanan bu dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor" dedi. Toplam 437 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Gülseren Anayurt Kentsel Yenileme Projesinin yüzde 21'i konut, yüzde 57'si yeşil alan ve yüzde 22'si yol ve sosyal donatı alanından oluşuyor. Proje içerisinde bulunan bin 237 gecekondunun bin 207'si hak sahipleriyle anlaşılarak yıkıldı.

Sabah Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181