Mamak'ta 2 proje ile 10 binden fazla konut dönüşecek!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Ankara şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

Mamak’ta ilk etap konutları hazır 
TOKİ Başkanı Turan, incelemelerine Mamak Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallesi’nde inşaatı etaplar halinde devam eden Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi ile başladı. 2015 yılında temeli atılan Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallesi Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi’nde ilk etabın bitme aşamasına geldiğini belirten Turan, “Projemizin üçüncü etabında farklı mimari tarzla inşa edeceğimiz 948 konut için de 7 Aralık tarihinde ihale düzenleyeceğiz.” dedi.

Kentsel dönüşüm ile modern konutlar
Proje alanın büyüklüğünü 574 bin metrekare olduğunu söyleyen Turan şöyle devam etti: “Bu alanda bulunan bin 350 gecekondunun bin 230 adeti anlaşma yoluyla yıkılmıştır. Bu bölgede üretilecek konut sayısı toplamda 5 bin 420’dir. Proje alanının yüzde 21’i konut, yüzde 57’si yeşil alan, yüzde 22’si de yollar ve sosyal donatılara ayrılmıştır. Projemiz ile yaklaşık 50-60 yıldır çarpık yapılaşmaya maruz kalan bu alandaki riskli yapıların modern konutlara dönüşümünü sağlayacağız.”

Anayurt-Gülseren Mahallesi’nde 5 bin 260 konut
TOKİ Başkanı Turan Mamak Belediyesi ve İdare işbirliğinde ‘Kentsel Yenileme Projesi’ kapsamında Ankara Mamak Anayurt-Gülseren Mahallesi’nde inşaatı devam eden konutların şantiyesinde de incelmelerde bulundu. Turan, bin 219 konutun inşa edildiği üçüncü etabı kısa sürede bitireceklerini söyledi. Dairelerin son halini de inceleyen Turan, projenin üçüncü etabında ticaret merkezleri, cami ve sosyal donatı alanlarının da bulunduğu sözlerine ekledi. 

Kentsel dönüşüm projelerinin sadece fiziksel bir iyileştirme faaliyeti olmadığını vurgulayan Turan, “Dönüşüm projeleri ile o yerleşim birimine ayni ve nakdi finansal kaynak aktarılıyor. İnsan ve toplum sağlığı kalitesi artıp, yeni iş alanları ve kentleşme kültürü gelişiyor.” dedi. Mamak’ta yaptıklarını kentsel dönüşüm projelerinin ilçeye yeni değerler katacağını vurgulayan Turan, vatandaşlara, güvenli yapılarıda mutlu bir yaşam sürmesini diledi.

SERÇEV’e özel okul 
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm şantiyeleri incelmesinin ardından Ankara Çankaya’da Serebral Palsili çocuklar için inşaatı devam eden özel okulda incelmelerde bulundu. Sosyal sorumluluk projelerine de devam ettiklerini belirten Turan, “S için özel olarak inşaatına başladığımız okulumuz 12 bin metrekare alanda inşa ediliyor. Bu özel okul Serebral Palsili çocuklarımızın eğitimine ve gelişmesine katkı sunacaktır. Projemizin içerisinde iş teknik ve seslendirme atölyeleri, müzik ve resim odaları, kütüphane, yaşam merkezleri ve etüt odaları bulunuyor.”açıklamasında bulundu. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181