Mamak'ta devam eden kentsel dönüşüm projeleri!
Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar cezaevi, gecekondusu ve çöplüğüyle anılan Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Mamak, başkentin yükselen yıldızı oldu.

2023, yılına kadar Mamak'ta tek bir gecekondu bırakmayacaklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yıllık ortalama 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Mamak'ta gecekondu kalmayacak ve tüm Mamaklılar hak ettikleri standartlarda yaşamaya başlayacak" dedi. İşte Mamak'ta devam eden o büyük kentsel dönüşüm projelerinden bazıları;

ARTIK KABUĞUNU KIRDI
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen ve dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak etap etap tamamlanıyor. 7 milyon metrekareyi ve 13.497 gecekonduyu kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde bu güne kadar yaklaşık 5500 gecekondunun yıkımı gerçekleşti. 3891 konutun teslim edildiği projede halen 2.032 konutun ve 1 iş merkezinin inşaatı devam ediyor. Mamak'ta devam eden bir diğer dönüşüm projesi de Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi. 574 bin m2 alam kapsayan proje içerisinde bulunan 1350 gecekondudan 1290'ı hak sahipleri ile anlaşılarak yıkıldı.

12 İNŞAAT DEVAM EDİYOR
3880 konutun inşa edileceği proje içerisinde 870 konut ve 12 işyerinin inşaatı devam ediyor. Proje kapsamında yeni etap içerisinde bulunan 1186 konut 1 adet anaokulu, 1 adet cami ve 1 adet ticaret merkezinin de ihalesi TOKİ tarafından yapıldı.

Akşam Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181