Simav kentsel dönüşümde çalışmalara başlandı!
Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Ak partili Belediye Meclis Üyeleri, Belediye başkan yardımcıları Mustafa Yılmaz Girgin ve Birol Sarmış'ın Ak Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ile birlikte ele aldığı incelemede en az 50 dekarlık bir alanda kentsel dönüşüm uygulaması düşünülüyor. Belediye Başkanı Süleyman Özkan, milletvekili Nazlı ve diğer ilgililerle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve Harita Kadastro Mühendisi Metin Baykara'nın hazırladığı bir plan üzerinde inceleme yaptı. Tabakhane Mahallesi Softa Camisi arkasından, Yukarı Düğün Salonu, İtfaiye binası, Hisar Kale civarı ve vatandaşların Harmancık Kur'an Kursu olarak adlandırdığı bölge içinde kalan bölümde düşünülen kentsel dönüşüm için ilk açıklama Ak Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlıdan geldi.

ŞEHRİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Kullanım ömrünü bitirmiş, deprem riski taşıyan ve yaşamsal zorluklar getiren bölgelerde sosyal hayatı güvenceye alındığını anlatan Milletvekili Nazlı, "Hükümetimizin geçmiş yıllarda başlattığı Kentsel Dönüşüm uygulamalarıyla şehirler gençleşmekte, yılların yorgun binaları yerini modern, sağlam ve yaşanır binalara terk etmektedir. TOKİ tarafından yapılan bu uygulamada bina sahipleri bir süreliğine ücretini devletin ödediği geçici binalarda konaklamakta ve düşük, uzun vadeli taksitlerle aileler konut sahibi yapılmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Özkan'ın öne sürdüğü kentsel dönüşüm Simav için niye olmasın dedik ve bazı ön araştırmalarda bulunduk. Simav'da da kentsel dönüşüm uygulaması yapılabilecek bölgeyi de birlikte gezdik. İnanıyorum ki söz konusu bölgede eğer kentsel dönüşüm uygulanır bu karar hayata geçerse Simav'ın çehresi değişir" dedi.

Halkın isteği kentsel dönüşüm 
Halkın isteği kentsel dönüşümden yana olduğunda bunu gerçekleştirme yolunda Kütahya milletvekili olarak kendini görevli kabul ettiğini de sözlerine ekleyen milletvekili Nazlı, "Unutmayın, Ak Parti olarak bizlere zoru gerçekleştirmek kolay bir iş. İmkansızı gerçekleştirmek ise sadece biraz zaman alıyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181