Sincan'da kentsel dönüşüm devam ediyor!
Saraycık Kentsel Yenileme Projesi, büyüklüğü ve modem şehircilik normları açısından Türkiye'deki sayılı projeler arasında gösteriliyor. 20 bin konutta 100 bin kişilik yaşam alanı oluşturulacak projenin başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarını koruyacaklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir metrekare hak sahibi olan vatandaşlara bile Tapu Müdürlüğünde işlem yapıldığını kaydetti. Sincan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak.

Saraycık Mahallesi, kötü görünümünden kentsel dönüşüm projesi ile kurtarılacak. TOKİ'nin Türkiye genelinde yürüttüğü en büyük projelerden olan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın ba tısında yepyeni bir şehir kuruluyor. Başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarının korunduğu Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile örnek bir yaşam alanı doğacak. Yıllardır sosyal açıdan yoksun olan bölge, modem binaları, yolları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları hak ettiği değere kavuşacak. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazaryeri, sağlık tesisleri, 10 eğitim alanı bulunacak. Kentsel yenileme için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, TOKİ ile hak sahibi vatandaşların tapu ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin hak sahibi vatandaşımız var. Tapu işlemleri hassas bir şekilde ve olabildiğince hızlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın burada 1 metrekarelik bile yeri olsa Tapu Müdürlüğünde muamele yapılıyor. Şuan işlemler belli bir seviyeye ulaştı. Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz inşaatlar başlayacak" dedi. Saraycık, TOKİ için de örnek bir proje... Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde tek kuruş kar beklentilerinin olmadığını ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da "Bu projenin içerisinden, bir tek kuruş beklentisi yok devletimizin. Biz bu projeye paramızı harcayacağız. Sonradan belki arta kalan dairelerden paramızı toparlayabilirsek toparlayacağız. O da şu anda başa baş noktasında değil. Onu oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


24 Saat Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet 8 yıl önce

Haberi okudum yalan sincanda 200 m2 nın altında arsası olan kişilere kentsel dönüşüm adı altında ve TOKİ işbirliği ile görüşmeye cağırıyorsunuz 200 m2 nın altında arsamız olduğu için konut verilemeyeceğini, belirlenen raic bedeli üzerinden parasını ödeneceğini söylendi bu vatandaşın elindeki arsaları almak değilmiş TOKİ ile boylemi anlasildi

Avatar
Turan 8 yıl önce

Yunus Emre mah. Kentsel dönüşüme razı olan daire sahipleri var ancak kimse ilgilenmiyor tamamına çok güzel görünümlü şehir yapılanması ve Sincan A yakışır Harikalar Diyarı ortaya çıkar fakat ilgilenen kimse yok.

Avatar
antitoki 8 yıl önce

Vatandaşın hakkını düşünüyor da neden ulubatlı hasan projesi iptal oldu bi araştırın

banner182

banner181