Sincan Saraycık'a kentsel dönüşüm kapsamında 5 bin 937 konut!
TOKİ ve Sincan Belediyesi işbirliğiyle 500 hektarlık alan üzerinde hayata geçirilecek Sincan Saraycık Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 3 ana bölge ve 3 alt etap olarak hayata geçiriliyor. Toplam 5 bin 937 konutun inşa edileceği bölgede ayrıca 80 adet işyeri, 9 adet mahalle mescidi tarzmda cami ve 2 adet 32 derslikli okul yapılacak.

Bölgenin altyapısını da TOKİ üstlenecek
İlle etapta birinci bölge olan 2 bin 767 konutun ihalesi yapılacak. Bu ay ihale süreci tamamlanacak konut alanının alt yapı uygulamalannı da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yürütecek. Bölgenin tahliye sürecinin de eş zamanlı yürütüleceği proje kapsamında, konutlannı tahliye eden hak sahiplerine kira yardımı yapılacak. Proje kapsamında yapılan kentsel tasanm vaziyet planında yapılaşma adalan bir bütün olarak ele alınıyor; imar adalan birbirleriyle ilişkilendirilerek proje alanında bütünlük sağlanıyor.

Konut adalarında yapılar olabildiğince araziye uyumlu, mekan ve açık alan oluşturacak şekilde konumlandmlıyor. Projede, otopark alanlan site içi yollann kenarlannda ve genellilde ada çeperlerine yerleştirilerek, elde edilen açık alanlar peyzaj bölgesi olarak düzenleniyor. Bu geniş alanlar yürüyüş/ koşu yollanyla hem ada içi işlevleri (spor alanlan, çocuk oyun alanlan, fitness sahalan, amfi, toplanma alanlan) hem de diğer konut adalanndaki peyzaj alanlanm birbirine bağlıyor.

Yayalara özel iki farklı yürüyüş alanı
Peyzaj tasanmında eğim, arazi plastiği ve yapılar arasındaki mekanlar, işlevlerin dağılımında önemli bir rol oynuyor. Yaya dolaşımı için oluşturulan ild farklı tür yürüyüş yolunun ilki ana yaya aksı içerisinde, ikincisi ise yeşil alanlar içinde toprak yol olarak kurgulanıyor. Bu sayede bölge sakinlerine yeşil alan içinde yürüyüş ve koşu imkanı sağlayacak yeni bir sosyal yaşam alam sunulması hedefleniyor.

Spor alanlarının bir kısmı arazi teraslanarak konumlandırıldı
Spor alanlan için uygun alanların ise çok işlevli sahalar olarak kullanımı öngörülüyor. Basketbol, voleybol gibi farklı spor branşlarına dönük alan ihtiyacı aynı mekan içerisinde sağlanırken, bazı bölgelerde arazi teraslanarak yeni sahalar oluşturuluyor. Proje kapsamında aynca çocuk oyun alanlannın yanı sıra, oturma gruplan ve eğimli alanlarda mini amfi oturma elemanlan ile günlük ihtiyaçlann karşılanacağı küçük ticari birimler yer alıyor. 

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181