Sincan Saraycık'da kentsel yenileme kapsamında ilk kazma vuruldu!
Başkent'in güvenlik açısından sorunlu bölgelerinin başında gelen Çinçin'de gecekonduları yıkılan vatandaşların Sincan'a yerleşmesiyle 'Sincan'ın Cincini' olarak ifade edilen Saraycık'ta uzun süredir gündemde olan kentsel dönüşüm projesinde ilk somut adım atıldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ilk etabı için ihaleyi 20 Eylül'de gerçekleştirirken Sincan Belediyesi de hak sahipleriyle anlaşılan gecekondulardan ilkini iş makineleriyle yıktı. TOKİ'nin ilk etapta 966 konut, 2 ticaret merkezi, bir cami ihalesine 13 firma başvurdu. İkinci etap için 28 Eylül'de gerçekleştirilecek olan ikinci ihale ise 979 konut, 3 ticaret merkezi, bir cami ve 32 derslikli bir adet ilköğretim okulunu kapsıyor. 

BATIDA YENİ BİR ŞEHİR
TOKİ'nin Türkiye'de yürüttüğü en büyük projelerden biri olarak gösterilen Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın batısında yeni bir şehir kurulacak. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan projede toplamda 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 cami, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı bulunacak. Dev proje, 500 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek. TOKİ konut anlaşması yapan hak sahiplerine de belirlenecek tarihlerde kira yarıdımı da yapacak.

500 HEKTARLIK ALANA SAHİP
Proje için ilk kazmayı vurduklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 100 bin nüfus öngördüklerini kaydederek şunları söyledi:

"Şehrin gelişme koridorunda Eskişehir Yolu'na ve çevre yoluna bağlantıyı sağlayacak Sincan'ın gelişimine büyük katkı sağlayacak 500 hektarlık bir proje. TOKİ vatandaşlarla anlaşarak taahhüt ettiği konutları yapacak. Büyük arazi sahiplerine de imarlı arsa sahiplerine imarlı arsa verecek. İmarlı arsasına da vatandaş kendisi TOKİ'nin orada anlaşma yaptığı şekilde projeye uygun konutlarını yapacak. Sincan'de yeni bir şehir kuruluyor. 100 bin nüfus öngörülüyor.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ
Saraycık Mahallesi, modern binaları, yolları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları hak ettiği değere kavuşacak. Yaklaşık 3 bin hak sahibinin bulunduğu ilk etapta, 5 bin 937 modern konut inşa edilecek. Proje, vatandaşlarımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi. Yüzde 80'i memnuniyetini ifade ederek projeye onay verdi. Saraycık Kentsel Yenileme Projesi, Sincammızm sabırsızlıkla beklediği bir proje. Belediye olarak ne bizim ne de TOKİ'nin bu projeden bir kar beklentimiz yok. Vatandaşımızın daha iyi koşullarda hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibine teşekkür ediyorum."

Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181