Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nde çalışmalar başladı!
Sincan Belediyesinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile başlattığı "Saraycık Kentsel Yenileme Projesi"nde çalışmalar başladı. TOKİ'nin 20 Eylül'de gerçekleştirdiği ilk ihalenin ardından Sincan Belediyesi de mülk sahipleriyle anlaşma sağlanan gecekondulara ilk kepçeyi vurdu. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Yıllardır sosyal açıdan yoksun olan Saraycık Mahallesi, modem binaları, yollan, sosyal donatı alanları ve yeşil alanlarıyla hak ettiği değere kavuşacak" dedi.

YEPYENİ BİR ŞEHİR
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Türkiye'de yürüttüğü en büyük projelerden biri olan, Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile yepyeni bir şehir kuruluyor. Başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlannm korunacağı Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın batısında ömek bir yaşam alanı doğacak. 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak projeyle yıllardır kötü görünümüyle anılan Saraycık'ta 7 camii, 6 sosyal tesis, 2 kapalı pazar yeri, 10 eğitim alanı, sağük tesisleri ve alışveriş merkezleri yükselecek.

500 hektarlık alan üzerinde gerçekleştirilecek olan, Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ilk etabının ihalesi, 20 Eylül'de TOKİ tarafından gerçekleştirildi. 966 konut, 2 ticaret merkezi ve bir camiyi kapsayan ihaleye 13 firma başvurdu. 979 konut, 3 ticaret merkezi, 32 derslikli ilköğretim okulu ve bir de camiden oluşan ikinci etabın ihalesi ise 28 Eylül'de yine TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Ankara'nın heyecanla beklediği proje için Sincan Belediyesi de çalışmalara başladı. Kamulaştırma işlemleri tamamlanan Saraycık Mahallesi'nde gecekondulara ilk kepçe vuruldu. Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'de örnek projeler arasında gösterildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Tuna, projenin her aşamasında bölge halkının çıkarlarının korunacağını vurguladı. Tuna, "Projenin başlangıç aşamasından bu yana her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu" dedi.

Star Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181