Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm kira yardımı başvuruları başladı!
Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ, Aydın Demir, Büyükşehir ve Mamak Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, projenin 8, 9,10 ve 11. etapları için kira yardımları ile 4, 5, 6 ve 7. etaplarda gerçekleşen park, yol ve çevre düzenleme çalışmaları görüşüldü. Kira yardımları başlayan 8.9.10. ve 11. etaplarda sözleşme yapan hak sahipleri kira ödemeleri için Mamak Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi’ne başvuracaklar.

Mamak değer kazanıyor

Mamak’ta kentsel dönüşümde büyük yol kat ettiklerini kaydeden Akgül, “Mamak’ta sembolleşen ve birbiriyle bütünleşen projeler gerçekleştiriyoruz. İlçemizde farklı noktalarda 7 ayrı kentsel dönüşüm projesi uyguluyoruz. Projeleri Mamaklılarla birlikte hazırlıyoruz” dedi. Akgül, kentsel dönüşümle birlikte Mamak’ın her geçen gün daha fazla değer kazandığını söyledi.

50 bin konutluk dönüşüm

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen 7 milyon metrekare alanda yer alan proje kapsamında 13 bin 400 gecekondu bulunuyor. Bugüne kadar 8 bin 964 hak sahibiyle anlaşma gerçekleşen projede 5040 gecekondu yıkıldı, 3959 konut da hak sahiplerine teslim edildi. 11 etaptan oluşan proje kapsamında 50 bin konut, 500 iş merkezi ve dev rekreasyon alanları bulunuyor.

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181