Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında tüm detaylar!
Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TOKİ ile Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan 7.000.000 metrekarelik Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 11 etaptan oluşuyor. 13.400 gecekondunun bulunduğu Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyükkayaş, Tepecik mahallelerinin tamamı ile Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgüler, Küçükkayaş mahalleleri olmak üzere 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları, yüzme havuzu, yeşil alanlar ve parklar bulunuyor.



Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 8715 hak sahibiyle anlaşma sağlanırken, 4393 gecekondu yıkıldı ve tamamlanan 3891 konut hak sahiplerine teslim edildi. Projede 2032 konutun ve 1 iş merkezinin inşaatına devam ediliyor. Tapusu ve t. tahsis belgesi olmayan vatandaşlara Kusunlar’da 1374 konutun teslim edildiği projede şu anda 1058 konutta vatandaşlar ikamet etmekte ve 316 konutun da kurası çekilerek sahipleri belirlenmiş durumda.

Hilal Misirli / EmlakSayfası.com.tr 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer avbir 8 yıl önce

Babamlar toki ile anlasma yapildi 7yil oldu odeme yapildi halen ev tahsiz edilmedi

banner182

banner181