Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde 4 bin 954 konut hak sahiplerine kavuştu!
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde gecekondu sahipleri için üretilen konutların teslimi devam ediyor.  Kapsadığı alan ve üretilecek konut itibariyle dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri için yapılan 955 adet konut daha, kura çekiminin ardından teslim edildi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen konut kura törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, belediye bürokratları ve salonu dolduran hak sahipleri katıldı.

-BAŞKAN GÖKÇEK, “ALLAH HEPİNİZİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN” 
Konut kura törenini; İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Törende, Büyükşehir Belediyesi Folklor ekibi FOMGET tarafından bir de gösterisi sergiledi. Törende konuşmasına “Hoş geldiniz sefalar geldiniz” diye salondaki vatandaşları selamlayarak başlayan Başkan Gökçek, “Bugün bir mutlu son için daha birlikteyiz. Yapımı tamamlanan 955 konutu daha sahiplerine teslim edeceğiz. Allah hepinizin kalbine göre versin” dedi.  Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan işlerin az iş olmadığını kaydeden Başkan Gökçek, bugüne kadar Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne Büyükşehir Belediyesi olarak harcanan paranın 567 milyon TL olduğunu söyledi. 

Projeyi kapsayan bazı bölgelerde inşaatlara başlanamamasının nedeninin, yeterli anlaşmaların sağlanamamasından kaynaklandığının altını çizen Başkan Gökçek, gecekondu sahipleriyle kat karşılığı anlaşmalar yapılmasının ardından, vatandaşların hem kiralarının ödendiğini hem de konutlarının yapılarak teslim edildiğini kaydetti.  Konuşmasında geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Ankara’da 193 eserin açılışının gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Projelerimize olanca süratle devam ediyoruz. Biz ‘hizmetler istikrar içindir’ diyoruz. Bugün de sizleri konutlarınızla buluşturacağız. Dünyaya örnek ödüllü kentsel dönüşüm projelerimiz ülkemizin Başkentine yakışır şekilde devam edecek” dedi.

-“DÜNYANIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ” 
Konuşmasına Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:  “7,5 milyon metrekarelik alan üzerinde 14 mahalleyi kapsayan proje, 11 etap halinde yürütülüyor. Zeminde 13 bin 500 gecekondu var. Bugüne kadar 9 bin 400 adet gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlandı.  Böylece gecekondu sahipleriyle anlaşma oranımız yüzde 67 oranlarındadır. Amacımız, kimseyi mağdur etmeden anlaşma sağlayarak, sağlıklı ve huzurlu bir dönüşüm sağlamaktır. Bugüne kadar da yaklaşık 6 bin 100 adet gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik.”

“DAHA ÖNCE DE 3 BİN 999 KONUT TESLİM EDİLDİ”
Yeni Mamak Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahibi ve tapu tesis belgeli gecekondu sahipleri hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, “Bugüne kadar belgeli 2 bin 585, belgesiz tesis sözleşmesi imzalayan 1374 ve 40 adet de işyeri olmak üzere toplam 3 bin 999 konut yapılarak çekilen kuranın ardından hak sahiplerine teslim edildi” dedi. Farklı etaplarda teslim edilen, üretimi devam eden veya proje onay aşamasında olan 5 bin 150 konutun olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, inşaatı devam eden 1480 adet konutun daha yıl sonuna kadar yetiştirilmeye çalışılacağını, yetişmezse de en geç gelecek sene teslim edileceğini kaydetti.

"PROJEYE 567 MİLYON TL HARCANDI"
Yeni Mamak Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı harcamaları anlatan Başkan Gökçek, “Bu proje için bugüne kadar yaklaşık 140 milyon TL kamulaştırma ve trampa bedeli, 58 milyon TL kira bedeli, 369 milyon lira konut ve ticaret bedeli olmak üzere toplam 567 milyon TL harcama yapıldı. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

“MAMAK’IN DEĞERİ ARTIRACAK AVM PROJESİ” 
Konuşmasını size bir müjde daha vermek istiyorum diyerek sürdüren Başkan Gökçek, “Mamak Belediyesi ve Mamak Kaymakamlığı’nı Samsun Yolu üzerine konuşlandırıyoruz. Planı bitti, proje de bitmek üzere. Onun yanına Ankara’nın en büyük AVM’si ve konutları yapılacak. Bu yapıldıktan sonra civarıyla birlikte ümit ediyorum ki yüzde 25, hatta yüzde 50’ye kadar, mevcut olan yapılarınıza değer kazandıracak tesis kurulmuş olacak. O AVM sayesinde artık Mamak makus talihini yenmiş olacak” diye konuştu.  Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, kapsamında yapılan shovrumun gelecek hafta hizmete gireceğini kaydeden Başkan Gökçek, burada da sadece siteler esnafının yer alacağını, bunun da Ankara’nın en büyük mobilya shovrumu olacağını söyledi.  Konuşmasını “Allah evlerinizde güle güle oturmayı nasip etsin” diyerek sürdüren Başkan Gökçek, bütün bunların istikrarla olduğunu, istikrar olmazsa bütün bunların olmasının mümkün olmayacağını, o yüzden istikrarın nimetini bilmek gerektiğini söyledi.

ŞAHİN: “DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin de yaptığı konuşmada, Mamak’ta dünya çapında bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, Mamak’ın çevresinin değişiminde projeyi yapanlar kadar Mamaklıların da işbirliği içinde olmasının çok önemli olduğunu, bu işbirliği sayesinde de kentsel dönüşümün sağlandığını söyledi. Şahin konut sevinci yaşayan Mamaklılara, konutlarında sağlık, huzur ve mutluluk içinde yaşamaları temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

AKGÜL, “BÜYÜKŞEHİR, BU ZOR PROJENİN ÜSTESİNDEN GELDİ ” 
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesinde, her 6 ayda ve her yıl da bir yeni konutların çekilişinin yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini ifade ederek, “Evlerine oturan vatandaşların memnuniyetini almak bizlere mutluluk veriyor. Bugün teslim edilecek konutta oturacak olan vatandaşlarımıza da huzurlu ve sımsıcak bir yuva olmasını cenabı Allah’tan temenni ediyorum” dedi. 

Başkan Akgül, “Bu konuda büyük bir özveri ve gayretle bütün fedakarlıklara katlanarak, bu kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması için çalışan değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şahsım ve Mamaklılar adına teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına devam etti. Başkan Akgül, kentsel dönüşüm projelerinin hazırlığı ve yapımı itibariyle oldukça zor projeler olmasına karşın Büyükşehir Belediyesi’nin bu zorluğa talip olarak üstesinden geldiğini kaydetti. Konuşmaların ardından hak sahipleri için, 37. Noter huzurunda bilgisayar üzerinden kura çekimi gerçekleştirildi. Başkan Gökçek, elektronik olarak sistem üzerinden kura çekilişini hak sahiplerinin yapmasını istedi. Elektronik ortamda gerçekleştirilen kura çekilişleriyle hak sahipleri evlerine kavuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181