Yenimahalle Yamaçevler kentsel dönüşüm hazırlıkları tamamlandı!
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın geçen yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede ; destek istediği Yamaçevler gecekondu bölgesine ilişkin imar planı, Büyükşehir Meclisinde kabul edildi.

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM 
Projenin önündeki son engelin kalktığını belirten Başkan Fethi Yaşar, "Şimdi dönüşüm zamanı. Kat yükseklikleri, dış cepheleri belirli düzenli bir bölgeye dönüşmesi için hazırlıklarımız tamam" diye konuştu.

YAMAÇEVLER'DE dönüşüm zamanı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın geçen yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede destek istediği Yamaçevler gecekondu bölgesine ilişkin imar planı, Büyükşehir Meclisi'nde kabul edildi. Projenin önündeki son engelin kalktığını belirten Başkan Yaşar, "Şimdi dönüşüm zamanı" dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Bölgedeki kentsel dönüşüm için hazırlıklarının tamam olduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yasar. Hürriyet Ankara'ya yaptığı açıklamasında, "Yamaçevler'deki gecekondu bölgesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanıyla bir görüşmemiz olmuştu. Kendisi de Ankara'ya yakışmayan bu gecekondu bölgesinin dönüşümü konusunda destek vermişti Başkan Mustafa Tuna'ya ziyaretimizde projenin başlaması gerektiğini anlatmıştık. Onun da desteğiyle projenin önündeki engel kalktı. Simdi dönüşüm zamanı. Kat yükseklikleri, dış cepheleri belirli düzenli bir bölgeye dönüşmesi için hazırlıklarımız tamam. 0 bölgede ekiplerimiz gecekondu yıkımlarına da devam ediyor. Halkımızın tum hassasiyetlerini göz önüne aldığımız bir dönüşüm projesi uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle'nin Yamaçevler gecekondu bölgesinde, kentsel dönüşümün önündeki son engel olan imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, geçen yıl haziran ayında Beştepe'de yaptığı görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan bölge için destek istemişti. Görüşmenin ardından aralık ayında bölge, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmişti.

3 MAHALLE, 62 HEKTARLIK ALAN
Meclis'ten geçen imar planında bölgenin Avcılar, Çiğdemtepe ve Yukarı Yahyalar mahallelerinde 62 hektarlık alanı kapsadığı, tapulu alanların yüzde 42.94'ünün şahıslara, yüzde 49.33'ünün Yenimahalle Belediyesi'ne, yüzde 7.73'ünün ise Maliye'ye ait olduğu belirtildi.

YAPI YÜKSEKLİĞİNE 16 KAT SINIRI
Hazırlanan plana göre bölgede projeksiyon nüfusunun 13 bin 152, artan nüfusun ise 4 bin 507 kişi olacağı kaydedildi. Bin 500 gecekondu sahibinin bulunduğu bölgede 4 bin 173 konut inşa edileceği bilgisi yer aldı. Planda yapı yüksekliği 16 kat ile sınırlandırıldı. 

​Murat Yılmaz / Hürriyet Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir cömertoglu 6 yıl önce

Vermiş olduğunuz bu büyük çalışmamıza teşekkür ederim insan uğraşıp çaba gösterince elde edemeyeceği hiç birşey yoktur burda önemli olan görüş değildir hizmet önemlidir yamac evler çalışmasından dolayı sayın cumhur başkanımız recep tayip erdogana ve yenimahalle belediye başkanı sayın Fethi yaşara teşekkür ederim.

banner182

banner181