Ankaralıların tercihi 4+1
Ankara'da emlak sektörü İstanbul'dan farklı parametrelerle gelişiyor. Yatırım yapmak isteyen Ankaralı daha çok ticari birimleri tercih ederken, konut sektöründe oturumluk daireler öne çıkıyor.

"Kalite talebi Başkent'te oldukça yüksek"
Başkent'te oturumluk daire denildiğinde alışkanlıklar büyük, balkonlu daireleri işaret ediyor. Son birkaç yıla kadar 3+1 daireler geniş kategorisinde değil normal ölçekli daireler olarak talep görürken şimdilerde bu talep 4+1 'e terfi etmiş durumda. Başkent'te 2 çocuklu bir ailenin "Biz 3+1 daireye sığmayız" yaklaşımı varken, İstanbul'da 2 çocuklu bir aile "2+1 bizim için yeterli" anlayışına sahip. İstanbul'da metrekare satış bedelleri 2 bin 500 ile 10 bin dolar arasında değişirken, Ankara'da aynı ölçekte konut için bu değer 4 bin ile 6 bin 500 Türk Lirası arasında. Öte yandan kalite talebi Başkent'te oldukça yüksek.

LEMA Grup ve FERTAŞ işbirliği ile kurulan Şahika Grup Yapı'nın Ankara Beytepe'nin en yüksek noktasında, 10 bin 285 metrekare arazide toplam 89 adet daire ile inşa ettiği Parktepe Evleri, Başkent'in dinamiklerine uygun şekillenmiş. Arazide 20 katlı iki blok arasındaki yaklaşık 90 metre açıklık bulunuyor. Çekirdeklerin merkezden kaydırılması ve tek katta tüm yönlere cephe verilmesi ile çözülen plan şemalar ile "arka cepheli daire" kavramı ortadan kalkmış. Projede en küçük daire tipi olan net 144 metrekarelik 2+1 dairelerde 18 metrelik cepheler elde edilmiş.

Projede, net 196 metrekare 4+1 ve 271 metrekare 5+1 daireler var. Her iki blokta en üst katlar 335 ile 395 metrekare arasında değişen dublekslere ayrılmış. Yerden ısıtmalı ve kapanabilen teraslar ile 4+1 daire 225, 5+1 daire ise 300 metrekareye kadar büyüyor. Şahika Grup Yapı ortaklarından Murat Altuntaş, "Projede oturanlar pencerelerini karşı komşusuna değil, her zaman ferahlığa açacak" diyor.

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181