Başkan Turan, Kuzey Ankara şantiyesini gezdi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Başkente yeni değerler katacak Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şantiye alanında incelemelerde bulundu.
 
TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 4 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen projenin sosyal donatı alanları ve yeşiliyle örnek olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN yapımı planlanan toplam 13.680 konuttan 8.152’sinin inşası tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. Yeni tamamlanan ve inşası devam eden etaplarda şantiye ekibi ile birlikte projeler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Uygulama alanında ve örnek dairelerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
 
Proje kapsamında, konut bölgelerinde 7 market ve 9 ofisi olan 109 adet iş yerinin bulunduğu 8 ticaret merkezinin de inşaatlarının sürdürüldüğünü ifade eden TOKİ Başkanı Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.
 
“Kuzey Ankara Projesi büyüklüğü, kapsamı ve koordinasyonu ile Türkiye’nin dönüşüm projelerine örnek olmuştur.” dedi.
 
Projenin, Türkiye’de özel kanunla başlatılan ve yönetilen ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade eden M. Ergün Turan, tamamlandığında Başkente ayrı bir güzellik katacağını söyledi.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181