Mamak TOKİ Konutları'nda kuralar çekildi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi’nde inşa edilen 952 konutun kuraları çekildi. Alt gelir grubu kapsamındaki 583 konuttan, emeklilerimiz için ayrılan yüzde 25 kontenjana, bin 247 emekli vatandaşımız başvuruda bulundu.

Mamak ilçesindeki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, konutların kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini ifade etti. İdarenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Karaca, çekilişin hayırlı olması temennisinde bulundu.

583’ü alt gelir konutu, 369’u sosyal konut
Kurası çekilen 952 konutun; 583’ü alt gelir grubu kapsamında ve 2 + 1 planda alıcıya sunuldu. 369 sosyal konutun 276’sı 3 + 1, 93’ü de 4 + 1 planında inşa edilerek satışı gerçekleştirildi. Taksit ödemeleri, alt gelir grubu konutları için teslim tarihini takip eden ay, sosyal konutlar için de sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.

Alt gelir grubunda yer alan 583 konuttan engelli vatandaşlarımıza 30 adet, emeklilere yüzde 25 oranında 146 adet kontenjan ayrıldı. Alt gelir grubundaki konutlara; Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinden 2, emekli kategorisinden bin 247, engelli kategorisinden 240 ve diğer vatandaşlarımızdan bin 395 başvuru gerçekleşti. Bu kapsamda alt gelir grubunda satışı gerçekleştirilen konutlara toplam 4 kategoride toplam 2 bin 884 başvuru alındı.

Sosyal konut kapsamında alıcıya sunulan 3+1 planında 276 konut için 793, 4+1 planında 93 konut için de 217 olmak üzere toplamda bin 10 başvuru gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:
Mamak TOKİMamak TOKİ Kura
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181