TOKİ Ankara Mamak'ta 1.186 konutluk 2. Etabın ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Mamak İlçesi, Altıağaç, Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde “Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi”nde 1.186 konutluk 2. Etabın ihalesi yapıldı. 25 Eylül, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca lise, ilköğretim okulu, anaokulu, ticaret merkezi, cami ve otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.
 
Konutların 960’ı 3+1 ve 226’sı ise 4+1 planında inşa edilecek. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.
 
TOKİ ile Mamak Belediyesi işbirliği ile 14.08.2012 tarihinde yapılan ana protokol ile yaklaşık 57,4 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi planlandı. 4 Etaplık proje kapsamında; 1. Etapta 869 konutun ihalesi daha önce yapıldı ve inşaatı başlatıldı. Bugün ihalesi yapılan 2. Etap 1.168 konutla birlikte, 26 Ekim Çarşamba günü, 3. Etap 948 konut ve 27 Ekim Perşembe günü 4. Etap 877 konutun ihaleleri yapılarak projenin toplamında 3.880 konut rakamına ulaşılacak.
 
Hak sahipleri ile görüşme, uzlaşma ve muvafakat senedi imzalama çalışmaları ile kamulaştırma çalışmaları Belediye tarafından yürütülüyor. Uzlaşma sağlanarak veya kamulaştırma yolu ile temin edilen taşınmazların tapuları TOKİ’ye devrediliyor. Hak sahiplerine ait yapıların yıkımı devam ediyor. Proje kapsamındaki 1.400 gecekondudan 1.200’ü yıkıldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181