TOKİ Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi'nin ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde (Lodumlu) inşa edilecek olan T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) Yerleşkesi’nin ihalesi yapıldı.
 
14 Aralık, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.
 
AYK yerleşkesi 68.350 metrekarelik arazinin merkezine konumlandırıldı. Projede toplam inşaat alanı 90.670 metrekare olacak. Yıldız şeklinde 5 kolu bulunan yapıda, her bir kol ayrı bir kurumu (Yüksek Kurul, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Araştırma Merkezi) temsil edecek şekilde tasarlandı. Projede kongre merkezi (1.000 kişilik), seminer, fuaye ve sergi salonları ve kütüphane bulunacak. Ayrıca kitap satış bölümü binadan ayrı bir yapı olarak planlandı. Kollar arasında açık alanlar ise avlu ve peyzaj alanı olarak tasarlandı.
 
TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181