Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Merkez Külliyesi açıldı!
TOKİ tarafından inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı tören ile yapıldı. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına, "Benim için çok çok anlamlı olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesinden en kalbi duygularla selamlıyorum." diyerek başladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin öğretim üyeleri ve öğrencileri için 2016-2017 akademik yılının başarılarla dolu geçmesi dileğinde bulunan Erdoğan, bugün, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara için tarihi bir ana hep birlikte şahitlik edildiğini belirterek, açılışı yapılan ve her açıdan göz dolduran bu külliyenin, üniversiteye ve ülkeye kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik etti.

"Taşıdığı isme yakışır bir eser olmuştur"

Burayı çok farklı kılacak adımlar atılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, üniversitenin şu anda 13-14 bin öğrencisi bulunduğunu, bu kadar kısa zamanda 10 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip olmanın kolay bir iş olmadığının altını çizdi. Erdoğan, bunun Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin bir çekim alanı oluşturduğunun ifadesi olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mimarisiyle, alt ve üst yapısıyla, spor tesisleriyle, öğrencilerimize sunduğu imkanlarla burası gerçekten Ankaramıza ve taşıdığı isme yakışır bir eser olmuştur. YÖK Başkanımızın burayla ilgili verdiği kontenjan destekleri, gerek akademisyenler noktasında, gerek öğrenci noktasında tabii ki buraya ayrı bir güç katmıştır. Bundan dolayı da YÖK Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geçmişten geleceğe bir köprü olma iddiasındaki üniversitemizin, kendine ait ve tamamen ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bu külliyeyle mevcut dağınık görüntüsünden de artık kurtulduğuna, kurtulacağına inanıyorum."

Başkentteki beşinci devlet üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesini, 44 yıllık bir aradan sonra 2010 yılında kurduklarını aktaran Erdoğan, kuruluşundan bu yana geçen 6 yıllık sürede üniversitenin her açıdan ciddi mesafe kaydettiğini gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 12 fakültesi, 5 enstitüsü, 17 uygulama ve araştırma merkeziyle üniversitemiz belirlenen hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim almış, farklı ülkelerde akademik çalışma yapmış yerli ve yabancı hoca kadrosuyla üniversitemiz her geçen gün araştırma üniversitesi kimliğine daha çok bürünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

 “91 ülkeden bin 800 öğrenci burada okuyacak”

Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminden itibaren üniversitelerin memleketin her tarafına yayılması hedefi çerçevesinde 76 üniversiteye ilave olarak 117 üniversite daha açtıklarını belirtti.

Üniversitelerin Türkiye'nin her köşesinde olmasının, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi anlamına geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde de ecdadımızın şanına yakışır, bizim kültürümüzü, tarihimizi, kimliğimizi en iyi şekilde temsil edecek, ruhu olan bu kampüsün yapılmış olması ayrıca iftihar vesilesidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi talimatlarını uygulayarak, kendi tarihimize, kültürümüze uygun bir kampüs oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Külliye'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başbakan Yıldırım, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin, öğrenci sayısına oranla yurt dışından en fazla öğrencisi olan yükseköğretim kurumu olduğuna dikkati çekti. Yıldırım, "91 ülkeden bin 800 öğrenci de burada okuyacak, burada geleceğe hazırlanacak ve memleketlerine döndüklerinde ülkemizin gönüllü elçisi olacaklar." ifadelerini kullandı.

TOKİ’den 18 üniversite                                                                                                                                                           

Açılış töreninde konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin nitelikli sosyal konut üretimi başta olmak üzere; eğitim, sağlık, spor, güvenlik, ticari ve dini yapı ile gecekondu dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Eğitim kapsamında 18 üniversite inşa ettiklerini belirten Turan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bin 20 okul, 991 spor salonu,  71 bin öğrenci kapasiteli 188 yurt/pansiyon ve 42 kütüphane inşa ettik.  Adıyaman, Giresun, Tunceli, Batman, Konya Necmettin Erbakan, Şırnak ve Bartın Üniversitelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim binalarını inşa ederek teslim ettik. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi eğitim binalarının da inşaatları bitirilmiş teslim aşamasındadır. Yozgat Bozok Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi ve Batman Üniversitelilerinin de ek hizmet binalarının inşaatları devam etmektedir.”

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Merkez Külliyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve önerileri doğrultusunda hem fiziki hem de tasarım açısından ülkemizin önemli eğitim yerleşkelerinden biri olduğunu söyleyen Turan, “1.Etap kapsamında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, Laboratuvarlar Binası, Teknik Bina ve diğer sosyal donatı binalarını inşa ettik.” dedi.

“754 bin konut rakamına ulaştık”
TOKİ olarak toplamda 754 bin konut rakamına ulaştıklarını vurgulayan Turan, “Bu yıl içinde ihale ettiğimiz konut sayısı 64 bini geçmiştir. Bu rakam 13 yıllık konut üretim ortalamasının oldukça üstünde bir rakamdır. Ülkemizdeki toplam konut üretimim %9,2’sini TOKİ olarak biz üretmekteyiz. 2017 hedefimiz 65 bin konutu ihale etmektir. 2023 yılında toplamda 1 milyon 200 bin konuta ulaşmış olacağız.” diye konuştu.

TOKİ’nin nitelikli konut üretmeye ve konut sahibi olamamış vatandaşlar için alternatif konut programları geliştirdiğini belirten Turan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Merkez Külliyesi’nin memlekete, öğrenci ve öğretim üyelerine hayırlı olmasını diledi.   

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181