Alanya Ak Köprü'nün yapımında sona yaklaşıldı!
Alanya’da temeli geçen yıl atılan ve yapımı bitmek üzere olan Ak Köprü inşaatını muhtarlarla birlikte inceleyen Başkan Menderes Türel, “Büyükşehir Yasası Alanya’ya ne kazandırıyor şeklinde eleştiriler var. Acaba Büyükşehir Yasası çıkmasaydı bu köprü bu kadar kısa sürede biter miydi? diye sordu.  Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Yücel Sezel, “Eskiden olsa en az 10 yıl sürerdi” yanıtı verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalıların dördüncü boğaz köprüsü adını taktıkları Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Menderes Türel’e, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, bürokratlar ve mahalle muhtarları eşlik etti. Yapımına geçen yıl başlanan ve büyük oranda tamamlanmış durumda olan 200 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki Ak Köprü’deki çalışmaları yakından izleyen Türel, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Türel, iki ucu birleşmek üzere olan, tabliyesinin sadece 10 metrelik kısmı kalan köprünün kısa süre sonra açılışa hazır hale geleceğini söyledi.

SÖZÜNÜ TUTTU
Türel, köprünün yapım hikayesini şöyle anlattı:  “Ben milletvekili iken o zamanın Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Dim Vadisi’ndeki 12 köy muhtarı Ankara’da ziyaretime gelmişlerdi. Söz konusu yere Ak Köprü’nün yapılması talebinde bulunmuşlardı. Ben de ben ya da partimden birinin belediye başkanı olması halinde köprüyü yapma sözü vermiştim.   Belediye Başkanı olduktan sonra aynı teklif gelince muhtarlarımızı kıramadık ve Dimçay’ın iki yakasını bir araya getirelim dedik. Kısa sürede projelerimizi çizdirdik. İhalesini yaptık ve inşaat başladı. İnşaat süresi çok daha kısa sürdü. Tamamlanmak üzere. Kısa sürede açabilecek duruma geliyoruz.” 

BÜYÜKŞEHİR YASASI OLMASA BİTER MİYDİ?
Alanyalıların köprüye dördüncü Boğaz Köprüsü ismini taktığını hatırlatan Başkan Türel, “Köprüye böyle bir yakıştırma yaptılar. Biz de bundan büyük memnuniyet duyduk. Çünkü,  bu tip mimaride Türkiye’de 3 tane köprü var. Bu da onlardan bir tanesi. Ak Köprü adına yakışır bir şekilde hizmete sunuluyor. Zaman zaman bazı tartışmalar oluyor.  Büyükşehir Yasası Alanya’ya ya da ilçelere ne kazandırıyor şeklinde eleştiriler var.  Gelmişken ben de bir şey sormak istiyorum. Acaba Büyükşehir Yasası çıkmasaydı bu köprü 2.5 senede biter miydi? Bu sorunun cevabını kıymetli hemşehrilerimin ve muhtarların taktirine bırakıyorum” dedi.

ESKİDEN OLSA 10 YIL SÜRERDİ
Dim Vadisi’ndeki 12 mahalle muhtarı adına söz alan Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Yücel Sezel, “Başkanım milletvekili iken verdiği sözü Belediye Başkanı olduğu zaman yerine getirdi. Eğer Büyükşehir Yasası çıkmasaydı bu köprünün yapılma imkanı hiç yoktu. Çünkü, Alanya’ya İl Özel İdaresi’nden ayrılan para 1 ya da 1.5 milyon lira idi. Bu para da o dönem 68 köy arasında paylaştırılıyordu. Köprünün maliyetini düşünürsek o dönem yaptırmaya kalksaydık bu köprü en az 10 sene sürerdi “ diye konuştu. 

İLK ZİYARET FERUZAN TEYZE’YE 
İnceleme gezisi sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Türel, “Bu köprüyü bekleyen Feruzan Teyzemiz var. İnşallah açılışı gerçekleştirdiğimizde ilk önce o teyzeyi ziyaret edeceğiz. Feruzan Teyze senelerdir bu iki yakanın birleşmesini bekliyordu. Ona da hayırlı olsun demeye gideceğiz” şeklinde konuştu. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181