Alanya'da dev yatırımın temeli atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin temeli törenle atıldı.  Projenin ALTSO ve hal esnafı ile yapılan görüşmeler sonrasında hazırlandığını dile getiren Başkan Türel, tüm ihtiyaçları karışlayacak bir hal planı yaptıklarını belirterek, “Hal’den anlarız” dedi. Alanya’da her ay bir açılış ya da temel atma programı gerçekleştireceklerini belirten Başkan Türel, “Hem Antalya’nın hem Alanya’nın amelesiyim. Bıkmadan, gece gündüz çalışıyoruz. Yatırımlarımız herkese en güzel cevaptır” dedi.  Başkan Türel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya, Payallar, Konaklı, Türkler ve Demirtaş hallerini tek çatı altında birleştirecek yeni hal projesinin temeli törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe belediye başkanları, büyükşehir bürokratları, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törene video mesajla katıldı. 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR 
Alanya’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sayın Dışişleri Bakanımıza teşekkürü borç biliyorum. Bugünkü programı 1.5 ay önce birlikte yapmıştık. Birlikte bu törende olmayı planlamıştık. Ancak dünya çok hızlı gelişmelere tanıklık ediyor. Uluslararası diplomaside adeta sabahtan akşama büyük bir değişiklik yaşanıyor. Sayın bakanımızla birlikte burada olmayı arzu etmemize rağmen Halep’te ateşkesle ilgili Paris’te çok önemli bir toplantı son anda ortaya çıkınca, kendileri bu toplantıya zaruret olduğu için katılmaları gerekti. Ve Paris’teler. Bizi video mesajı ile yalnız bırakmadılar, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘ALANYA ŞANSLI DÖNEM YAŞIYOR’
Şehirlerin aynı insan hayatı gibi olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “ Şehirlerin de insan hayatı gibi doğmaları, büyümeleri, gelişmeleri ve bir tarihe kavuşmaları kaçınılmaz bir gerçektir. Nasıl insan hayatının şanslı-şanssız dönemleri vardır, şehirlerin de aynen bu şekilde insan hayatı gibi şanslı ve şanssız dönemleri vardır. Ne mutlu bizlere ki Alanya'mız belki de tarihindeki en şanslı dönemlerinden birini yaşıyor” diye konuştu.

‘ANTALYA’NIN, ALANYA’NIN AMELESİYİM’
Antalya’nın ve Alanya’nın amelesi olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Türel, “Bugün Alanya’da kazandırdığımız birçok hizmet başta Sayın bakanımızın başkanlığında, milletvekillerimizin ve teşkilatımızın destekleriyle ve tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın, hükümetimizin yakın ilgileri ile gerçekleşiyor. Biz Antalya için çalışıyoruz. Biz Antalya’nın hizmetkarıyız. Ben açıkça söylüyorum. Bundan da şeref duyuyorum. Ben Antalya’nın, Alanya’nın amelisiyim diyorum. Ve biz çalışacağız, Alanya’mız kazanacak” dedi.

TURİZM VE TARIMA DESTEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene turizm ve tarıma destekler verdiklerini hatırlatan Başkan Türel, şunları söyledi: “Vermeye devam edeceğiz. Turizme Avrupa ülkelerinde siyasi sebeplerden dolayı geriye gidiş söz konusu olduğu için kaybımız en aza indirecek, adeta bir seferberlik ilan ettik. Tarım üreticimize destek için sulama projelerine hız verdik. Şimdi sulama kooperatiflerine elektriği de ücretsiz, yani bedava temin edeceğiz. Güneş santrallerimizi kurduk, oradan temin edeceğimiz enerji ile sulama kooperatiflerinin enerji ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız. Ve sulama fiyatları, enerji fiyatları kadar daha aşağı düşecek. Bugün temelini attığımız Toptancı Hal Projesi de Alanya ve tarım sektörümüze en önemli bir hizmet ve destektir. Bildiğiniz gibi Toptancı Hal Kanunu değişikliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu arttı ve hallerimiz için yeni kurallar standartlar getirildi. Artık bu kurallarla haller sürdürülebilir bir şekilde faaliyetine devam edebilecek. Biz de bu çerçevede toptancı hallerimizi modernize etmek üzere bir çalışmaya başladık” diye konuştu.

‘VERDİĞİM HER SÖZÜ YERİNE GETİRDİM’
Alanya Ticaret Sanayi Odası, tüccar ve hal komisyoncularıyla ile bir işbirliğine gidildiğini belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “ Odamızın hazırlamış olduğu projeyi kabul ettik ve Alanya için önemli bir projeyi programımıza aldık. Hikayesini kısaca anlatmak gerekirse, 30 Mart 2014 seçimleri öncesiydi. Alanya’da seçim kampanyası çalışmaları yürütmekteydik. Ve o zamanki komisyoncu arkadaşlarımız, dernek başkanımız, geldiler ben daha adayım, ziyaret ettiler. Dediler ki ‘Bir hal ihalesi Alanya’da gündemde. Başkan bu hal ihalesini seçilirsen iptal etmenizi rica ediyoruz.’ Kendilerine göre gerekçeleri vardı. Ve nasip oldu, sizlerin teveccühü ile Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildim. Hiç unutmuyorum. Alanya’ya ilk ziyaretimde Belediye Başkanı olarak arkadaşlarımız geldiler, dediler ki ‘Başkan hadi bakalım sözünü tut, bu ihaleyi feshet.’ Tabii Allah’a şükürler olsun, siyasi yaşamında verdiği her sözü yerine getirmiş, bir belediye başkanı, siyasetçi olmanın onuruyla yaşıyorum ve bunun için gece gündüz çalışıyorum ve gereken feshi gerçekleştirdik. Hukuki süreci tamamlandık. Ondan sonra yeni bir proje ihtiyacı hasıl oldu. Ben de arkadaşlarımızın telaşını bildiğim için arkadaşlarımızın hassasiyetini bildiğim için bu işi ticaret ve sanayi odamızda birlikte projelendirme talebinde bizzat ben bulundum. Başkanımıza rica ettim. Başkan komisyoncu arkadaşlarımızı tüccarlarımızı toparla proje için kolları sıva sağ olsun elini taşın altına koydu ve defalarca komisyoncu kardeşlerimize hal esnafıyla toplantılarla proje gerçekleşti. Proje bitti. Alanya Ticaret Sanayi Odası’nda arkadaşlarımıza sunumunu yaptık. Sunumunu yaptığımızda en son projeyi çok beğendiler, beni alkışladılar tebrik ettiler. ‘Başkan çok güzel bir proje olmuş’ dediler. Biz de onların bu morali ile hemen ihale çalışmalarına başladık. Ve ihalemizi gerçekleştirdik.”

‘ÇOK GÜZEL PROJE DEDİLER’
Proje ihalesinden sonra esnaftan farklı bazı talepler gündeme geldiğini anlatan Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de açıkçası biraz şaşırdım Çünkü bu proje esnafımızla, odamızla birlikte işbirliği içerisinde yapıldı. Beni yeniden ziyaret ettiler taleplerini ilettiler. Dedim siz bu projenin sunumunu izlediğinizde çok beğendiniz ve alkışlamıştınız doğru mu, doğru. Çok güzel proje demiştiniz, doğru mu doğru. Şimdi ben ihaleyi yaptım, yer teslimini yaptım, inşaat başlayacak şimdi bu taleplerin birden karşımıza çıkmasını açık konuşayım, ben her yerde doğruyu söylerim, yadırgadım. Buna şaşırdım ama taleplerinizi değerlendiririz ve bunun da en güzel şekilde sizin arzunuza göre komisyoncu kardeşimin, tüccarımın hal esnafımın arzusuna göre sonuçlandırılmasını sağlamaya çalışırız. Talepler aslında olması gerekenler şu anda Alanya halinde komisyoncu muz 50 metrekarelik dükkanlarda faaliyet gösteriyor. Biz yeni projemizde komisyoncumuzu 197 metre yani 200 metrekareye yakın bir dükkana taşıyoruz. Şu anda faaliyet gösterdikleri dükkanın 4 misli büyüklükte ve arkadaşlarımız bize dedi ki ‘Başkan sundurmalar biraz  az. 20 metrekare civarında biz bu sundurmaların büyümesini istiyoruz’ ne demek onu da çalışırız. Şimdi sundurmalar 20 metreden 50 metreye çıktı. Bugün 50 metrelik dükkanlar da çalışan esnafımız sundurma alanlarını da içine dahil ettiğimizde 250 metrekarelik dükkanlarında hizmet vermeye çalışacaklar. Tam 5 misli büyüklükte.”

ÜÇ TIR AYNI ZAMNDA GİRİP ÇIKACAK
Esnafın başka taleplerinin de gündeme geldiğini ifade eden Başkan Türel, “ Dediler ki ‘Ardiye sayısı az, 66 ardiye var’ Ona da çalışırız ve burası gördüğünüz gibi bir yokuş alanı ve biz projemizde dolgu ile bu alanı doldurmak suretiyle projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ama arkadaşlarımızı dolgu yerine kolonlar üstünde bu binayı yapmak suretiyle o kolonların içindeki alanı da en güzel şekilde değerlendirerek yeni ardiye alanları ortaya çıkardılar. Ve 66 ardiye nereden bakarsanız bakın bir o kadar daha artık yeni ardiye ile artmış olacak. Ve bu sundurmaların altından bütün TIR’la rahat bir şekilde çıkacak. Halin 2 ayrı kapısından 3 TIR aynı zamanda hem giriş yapacak hem çıkış yapacak. Ve böylelikle arkadaşlarımızın gerek sundurma gerekse ardiyelerin artışı ile ilgili taleplerini karşılamış olduk. Bunun dışında tabii esnafımız hal içinde dükkanları karşılıklı görmek istiyor. Bu orta alandaki açık alan daha da büyük olsun istiyoruz. Mevcut halin toplam açık alanı 20 dönüm. Şimdi projede, meydanlık dediğim alanı, 60 dönüm olarak üç misli büyüklükte projelendirdik”  diye konuştu.

‘HAL’DEN ANLARIZ’
“Hal’den anlarız” sözleriyle esnafa seslenen Başkan Türel, “Ben senelerdir ‘Hal’den anlarım’ Senelerce bu işlerle meşgul olduk, Halcilik de yaptık. Halden de anlarız. Meydanlık alanın doğal ve geniş olmasını istiyorlar. Orada da 3 misli büyüklükte meydanlık alan proje içinde yapıyoruz. 4 halimizin toplam metrekaresi 140 dönüm civarında, yani 140 bin metrekare. Sadece bu alanda 149 dönümlük bir hale kavuşuyoruz. Biz ihaleyi gerçekleştirdikten sonra da bize gelen talepleri en iyi şekilde cevaplandırdık ve bunun da gereğini yerine getirdik. Tabii hepimiz insanız, alıştıklarımızdan vazgeçmek kolay olmuyor. Alışıldık bir düzeni değiştirmek zaman zaman bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Biz Alanya’mız için en iyisini yapma gayretini ortaya koyuyoruz. Hiçbir zaman da bir zorlayıcı veya baskıcı yönetim anlayışı bizim defterimizde yazmıyor yazmaz da. Ben Alanya için en iyisini yaptığımıza inanıyorum. O yüzden Hal esnafımıza da söyledim. Biz en iyisini yaptık. Buraya gelmek istemeyene zorla güzellik olmaz kalmak isteyen kalır. Biz gelenlerle bu projeye devam edeceğiz dedik. Bugün de burada temelini büyük bir memnuniyetle atıyoruz. Şunu özellikle ifade edeyim biz Alanya’mız için çalışmaktan şeref duyuyoruz. Mutluluk duyuyoruz. Büyük projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu büyük projeleri gerçekleştiriyorken bu eserlerin aslında gerçek mimarları, sizlerseniz. Bu projelerin gerçek mimarları, Alanyalıların ta kendisidir. Bu projeler ne Menderes Türel projesidir ne de başkasının. Bu projeler Alanya’nın, Alanyalıların projesidir. Biz sadece vesile oluyoruz. Allah’ın izniyle bu çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Bu projeler bittiğinde bundan istifade eden Alanyalılar olacak. Ben şahsen Alanyalıların desteği olmasaydı, bu hizmetlerin hiçbir şekilde yapılabileceğini düşünmüyordum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181