Alanya'ya 600 milyon liralık yatırım yapıldı!
Büyükşehir Belediyesi Alanya’da iftar sofrası kurdu. Alanyalıların yoğun katılım gösterdiği iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Türel, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. İftar yemeğinin ardından Alanyalılara seslenen Başkan Türel, Ramazan ayını kutlayarak, “Allah herkese kötü duygudan, kötü fikirden, kötü sözden, yalandan, riyadan, gıybetten, fitneden uzak bir oruç nasip etsin” dedi. Birlik beraberlik mesajları veren Türel, şehit ve gazileri de andı.

HER KÖŞEDE ŞANTİYELERİMİZ YÜKSELİYOR
Antalya kazanacaksa ben kaybedeyim anlayışıyla, riskler alarak Antalya’nın, çocukların geleceğine yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini vurgulayan Başkan Türel, şunları söyledi: “İşte bu yüzden bütün engellere rağmen her sahada ilklere imza atmak iddiasıyla Antalyamızı her ilçesiyle yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz. Alanyamızda da bunu yapıyoruz. Alanyamızın her köşesinde artık şantiyelerimiz yükseliyor; hatta artık bazıları bitti bitiyor. İşte köprülü kavşaklarımız bayramda artık sizlerin hizmetinde olacak. Köprülü kavşakların devamında çevre yolunun 14 km’lik 1. etabı Kargıcak’a kadar, ondan sonra da 2. etap 16 km Yeşilöz’e kadar ardı arkasına tamamlanacak. Zaman zaman konuşuluyor eleştiri konusu oluyor, hizmetlerimizi itibarsızlaştırmak, küçültmek isteyenler bu hizmetleri Menderes Türel Başkan yapmıyor, Karayolları yapıyor diyorlar. İyi de Karayolları neden şimdiye kadar yapmadı bu hizmetleri hiç soru soranınız var mı? Hizmetlerin hepsini birlik beraberlik içerisinde yapıyoruz. Projelerini biz hazırlıyoruz. Projelerle Ankara’nın kapısını çalıyoruz.”

KISKANANLAR ÇATLASIN
Artık Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bambaşka bir hizmet dönemi başladığını belirten Başkan Türel şöyle devam etti: “İşte bakın 2. etap olan doğu çevreyolunun Kargıcak Yeşilöz arası üç kavşak, viyadükle geçilecek. Üç de tünel olacak içerisinde. Projeleri yine 1 milyon liranın üzerinde bir bedelle biz hazırlıyoruz. Bu projelerimizi Karayolları ile el ele vereceğiz yapım ve uygulama aşamasını getireceğiz. Önemli olan Alanyamız eser kazansın, hizmet kazansın, kim yaparsa yapsın. Önemli olan bu kalıcı eserlerin Alanyamızda kalmasıdır. Bu eserlerin, bu hizmetlerin gerçek sahibi sizlersiziniz. Sizler bizi desteklemeseydiniz göreve getirmeseydiniz belki hala Alanya katlı köprülü kavşaklarla tanışmak için bekliyor olacaktı. Tarih bir gün yazılıyorken Alanya’da tarihinde katlı köprülü kavşaklar Menderes döneminde yapıldı diye yazacak. Kıskananlar çatlasın.”

ALANYA HALİ TÜRKİYE’NİN EN GÜZELİ OLACAK
Ak Köprü’yü hizmete açarak 12 mahalleyi birleştirdiklerini kaydeden Türel, “Alanya Hal Projemiz çok güzel bir şekilde yükselmeye başladı. Sadece Alanya Hal Projesi’nde Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyon yatırım yapıyoruz. Alanya Toptancı Hali Türkiye’nin en modern, en çağdaş, en güzel toptancı hali olacaktır” dedi.

ALANYA’NIN ÇÖPÜNDEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK
Alanya’ya katı atık çevrim tesisi kuracaklarını söyleyen Başkan Türel, “Artık Alanyamız dünya şehri diyoruz; ama bunu iyice hak edecek hale getirmemiz lazım. Alanyamızda eskiden çöpü nereye depolayacağımızı kara kara düşünüyorduk. Şimdi Alanya’da katı atık çevrim tesisi kuruyoruz. Yani çöpten elektrik elde edeceğiz. Artık Alanya’nın çöpü altın oluyor haberiniz olsun. Böylelikle çöpten elektrik elde eden bir şehir haline geleceğiz. Bütün bürokratik süreçler tamamlandı” diye konuştu. 

KADINLAR PLAJI TEMMUZ’DA HİZMETTE
İkinci kadınlar plajını Alanya’da Temmuz ayında açacaklarını söyleyen Başkan Türel, “Hanım kardeşlerimizin en güzel şekilde denizden istifadesini sağlayacağız. Böylelikle çok önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacağız. Alanya ve Gazipaşa’dan ücretsiz servis koyacağız. Giriş ücretsiz, artık benim hanım kardeşlerim denize uzaktan bakmayacak” dedi.

HASTA YAKINLARINA SOSYAL TESİS
Artık Alanya’da hasta yakınlarının hastane bahçesindeki banklarda gecelemeyeceğini, ağaçların altında uyumayacaklarını söyleyen Türel, devlet hastanesinin yanında hasta yakınlarının en güzel şekilde kalacağı bir konaklama tesisi inşa edeceklerini, yüklenici firmaya yer teslimini yaptıklarını ifade etti.

5 BİN KİŞİYE YEMEK YARDIMI
Devlet hastanesi yanına konaklama tesisiyle birlikte 30 bin metrekarede çok güzel bir park yapacaklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Tosmur’daki aşevimizi yakında hizmete açıyoruz. Günde 5 bin ihtiyacı olan vatandaşımızın ayağına aş götüreceğiz. Antalya’da sosyal kart projemizi 3 binden 10 bine çıkardık. Alanya’da da sosyal kart sayısını 250’den 850’ye yükselttik” şeklinde konuştu. 

ALANYASPOR TESİSLERİ
Alanyaspor Tesisleri ile ilgili bütün bürokratik işlemleri tamamladıklarını belirten Başkan Türel, “Protokolünü başkanımızla beraber imzaladık. En kısa sürede temellerini atacağız ve Alanyaspor’a Avrupa’nın en iyi tesislerini Antalyaspor’dan sonra kazandıracağız. Alanyaspor her şeyin en iyisine layıktır, Alanyalılar her şeyin en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı. 

600 MİLYONLUK YATIRIM
Alanya’da 400 milyonu Büyükşehir Belediyesi, 200 milyonu Karayolları olmak üzere toplam 600 milyon liranın üzerinde bir yatırım kazandırdıklarını açıklayan Türel, “Bitirdiğimiz ve başlattığımız projelerle bu bütçe Alanyamıza helal olsun. Alanyamız her şeyin en güzeline layıktır” dedi. 

Antalya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181