Alanyaspor’a modern kamp ve eğitim tesisi!
Alanyaspor’a Avrupa’nın en iyi kamp tesislerinden birini kazandırmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer için Mahmutlar’da belirlediği mera alanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygun görüldü. Tahsis amacı değişikliğine olur veren Bakanlık, gerekli izin için Başbakanlık’a başvurdu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Alanyaspor’a kazandıracağı modern kamp ve eğitim tesisleri için en önemli virajlardan biri geçiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kamp tesisleri ve belediye hizmet binaları yapmak üzere belirlediği Mahmutlar mahallesindeki 348 dönümlük mera alanıyla ilgili tahsis amacı değişikliği talebi, İl Mera Komisyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygun görüldü. Bakanlık, talebin ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Taşınmazları ile İlgili Yapılacak İşlemler Hakkında 2012/15 Sayılı Başbakanlık Genelgesi’ kapsamında değerlendirilmesi için Başbakanlık’a yazı yazarak, gerekli iznin verilmesini istedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyaspor’a da Avrupa’nın en iddialı kamp tesislerinden birini kazandıracaklarını söyledi. Alan tahsisi ile ilgili en önemli virajın geçildiğini belirten Türel, izin için Başbakanlık’tan önümüzdeki hafta müjdeli haberi almayı beklediklerini ifade etti. Başkan Türel, Antalya’nın bütün meselelerinde olduğu gibi bu alan tahsisiyle ilgili de Ankara’da her türlü desteği veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.

Alanya Çevreyolu üzerinde Mahmutlar Mahallesi’ndeki 348 dönümlük mera alanına Alanyaspor Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin yanı sıra yeni bir otogar, Büyükşehir hizmet binası, sosyal konut alanı ile mezbaha da yapılması planlanıyor.


Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181