Antalya 3. etap raylı sitemde yetki alındı!
Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan devam meclisinde 3. Etap raylı sistem projesi ile kentsel dönüşüm alt yapı yatırımlarına finansmanın sağlanması amacıyla görüşmeler yapmak ve gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Etap olarak raylı sistem Varsak'tan başlayıp Sakarya Bulvarı'ndan devam edip Otogar'a kadar gidecek. Burada hat mevcut Fatih-Meydan hattına bağlanacak. Ayrıca hat Otogar'dan Dumlupınar Bulvan boyunca gidip Tıp Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi'ne kadar varacak. Akdeniz Üniversitesi giriş kapısının önünden Meltem'e girecek hat Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son bulacak. Burada ise daha sonra Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uzatılacak olan Nostalji tramvayı ile birleştirilecek.

İhaleye çıkacak
Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin projesini hazırladığı Konyaaltı Sahili'nin ihaleye çıkarılması için belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahilinin belediye tarafından Hazineden 30 yıllığına kiralandığını belirterek, avam projesi hazırlanan Konyaaltı sahili için açık ihale yapacaklarını anlattı. Muratpaşa Belediyesi'nin Kırcami için hazırladığı 1/1000 ölçekli plan da meclisten oy birliğiyle geçti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, planın bölge halkına hayırlı olmasını diledi. Krcami planlannda son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Menderes Türel de, "Alt ölçeklerini hazırlayan Muratpaşa Belediye'mizle ortak irademiz birleşince mutlu sona yaklaştık. Krcami planlanınız Antalya'ya hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Halil FİDAN / Akdeniz Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181