Antalya'da 3’üncü etap raylı sistem çalışmaları yılbaşından önce başlayacak!
Başbakan Binali Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu Kararı’nı imzaladı. Böylece mega projenin Antalya’ya kazandırılmasının önünde hiçbir engel kalmadı.  Varsak- Meltem arasındaki toplam 26 kilometrelik üçüncü etabın inşaatına yılbaşından önce başlanılması hedefleniyor. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı daha çağdaş daha modern ve daha yaşanabilir bir dünya şehri yapmak için gece gündüz çalışmaya, her biri hayal görülen dev projeleri kente kazandırmaya devam ediyor. İlk başkanlık döneminde Antalya’yı en modern, en güvenli ve en konforlu toplu taşıma aracı olan raylı sistemle tanıştıran Başkan Türel, Meydan-Kepezaltı arasındaki birinci etap raylı sistemi dünya rekoru bir süre tamamlamıştı. Başkan Türel’in yeniden göreve gelmesiyle Meydan-Havaalanı-Aksu güzergahındaki 2’nci Etap Raylı Sistem Hattı da yine rekor bir sürede Antalyalıların hizmetine sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın destekleri ile kazandırılan raylı sistem hatları ile bugün ilk duraktan binen Antalyalılar ve kente gelen ziyaretçiler, hiç aktarma yapmaksızın otogardan, havaalanına, kent merkezinden Aksu’ya en modern toplu ulaşım aracı raylı sistemle ulaşabiliyor.  

BAŞBAKAN İMZALADI
Antalya şimdi de 26 kilometrelik Varsak- Meltem arasındaki 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı ile tanışmaya hazırlanıyor. Başkan Menderes Türel’in göreve geldiği günden bu yana Antalya’ya kazandırmak için yoğun mesai harcadığı 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi ile ilgili son viraj da geçildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını imzalamasıyla mega projenin hayata geçmesine yönelik son adım da atılmış oldu. Antalya toplu ulaşımına büyük rahatlama getirecek dev proje önünde artık hiçbir engel kalmazken, mutlu sona ulaşılmış oldu. 

HAZIRLIKLARI 3 YILDIR SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı’nın daha önce proje ihalelerini yapmış ve elde edilen projelerle Ulaştırma Bakanlığı’ndan fizibilite onaylarını almıştı. Kalkınma Bakanlığı, DPT ve Hazine süreçlerinde alınması gereken izin ve onayların tamamlanmasının ardından yatırım programına dâhil edilen mega proje, en son imzalanan YPK kararıyla da resmi süreçlerini tamamlamış oldu. Bu arada projenin Antalya’ya kazandırılmasında vakit kaybetmemek için ilgili Belediye Meclis kararları alındı ve Dünya Bankası teşkilatından kredi onayları alınarak, finansmanı da çözüldü.

VARSAK’TAN MELTEM’E 
Varsak’tan başlayarak Otogar, Üniversite, Adliye ve Meltem Mahallesi, Devlet Hastanesi istikametinden Müze bölgesine uzanacak üçüncü etap raylı sistem yaklaşık 26 km uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut nostaljik tramvay sistemi de tümüyle yenilenerek bu yeni hatta bağlanacak. Böylece Antalya’nın en önemli noktalarına, örneğin havaalanına, otogara, üniversiteye, adliyeye, hastaneye, Kalekapısı’na doğrudan raylı sistemle ulaşılabilecek.

İLK KAZMA YILBAŞINDAN ÖNCE
Resmi ve hukuki süreci YPK kararının imzasıyla tamamlanan 3. Aşama Raylı Sistem için Büyükşehir Belediyesi, vakit kaybetmeksizin ihale ve yapım çalışmalarına başladı. Böylece üç aylık bir sürede dev projenin ihale işlemlerinin tamamlanarak, yılbaşından önce inşaatına başlanılması hedefleniyor.

Antalya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181