'Antalya'da acilen hafriyat depolama alanlarının belirlemesi gerekiyor'!
Bir yandan kentsel dönüşüm yasası gereğince yıkılacak binaların hafriyatları, diğer yandan da mevcut yapıların tadilatında ortaya çıkan hafriyat müteahhitleri kara kara düşündürüyor. Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, teşvik ve tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini belirterek, "Bu yapılmazsa, kaçak ve kontrolsüz atık inşaat malzemelerinin yığınları ile karşı karşıya kalacağız. Belediye yakaladıklarına ceza kesecek ama eminim ki; yüzde 95'ini yakalayamayacak. Her ilçe belediyesinin acilen hafriyat depolama alanını belirlemesi gerekir" diye konuştu.

'DOĞAL DENGE BOZULUYOR'
Dernek olarak bir süredir bu konuda yoğun çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Karataş, "Antalya'da gelişmiş inşaat sektörüne rağmen depolama alanı bulunmaması sektörün önemli sorunlarından biri. Molozların veya diğer inşaat atıklarının, inşaat alanlarında bırakılması veya gelişigüzel dere yataklarına, boş arazilere ve diğer alanlara dökülmesi ciddi şekilde çevre kirliliği yaratmakta, doğal dengeyi bozmakta. Bunun önlenebilmesi için bu alandaki yönetim planları yapılmalı, yasa ve tüzükler hazırlanmalı" dedi.

'ÇÖZÜM SAĞLANMALI'
Yönetmelikte, bir parselden çıkan hafriyatın aynı parselde kullanılması durumunda atık bedeli alınmaması durumunun açıkça belirtildiğini, buna rağmen atık bedelinin istendiğini söyleyen Başkan Karataş, "Ayrıca belediyelerin yol dolgusu gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan hafriyatlardan da bedel alınmamalı" dedi. Karataş, çözüm için bir an önce adım atılması gerektiğini de belirtti.

Posta Akdeniz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181