Antalya'da iş adamlarına kentsel dönüşüm anlatıldı!
Antalya Sanayici işadamları Derneği üyelerine yönelik inşaat Sektörü toplantısında, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve Uygulama Sürecine ilişkin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ve Şehir Plancısı Ersin Aksoy tarafından bilgi verildi.

Toplantıda, Antalya'nın çevreyle uyumlu bir biçimde modern hale getirilebilmesi, ekolojik dengenin korunabilmesi ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturabilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiği dile getirildi. Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesinden ötürü kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğu ve kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Riskli alan çalışması ile ilgili İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ve sürecin nasıl devam etmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapıldı. Büyükşehir Belediyesince yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarının ivedilikle tamamlanabilmesi için sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemi vurgulandı.

İleri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181