Antalya'da tarihi eserler gün yüzüne çıkacak!
Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Mimarlar Odası arasında kent merkezindeki tarihi mahallelerde yer alan tarihi ve kültürel eserlerin gün yüzüne çıkartılması ve farkındalık geliştirilerek kullanıma sunulması konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal imza koydu. Son derece anlamlı bir protokole imza koyduklarını belirten Başkan Türel, “Antalya Türkiye’de turizmin başkenti ve dünyada en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Antalya’da turizmle ilgili çok önemli bir başarı öyküsü yazılıyorken bunu çok daha ileri noktalara taşımak gibi bir hedefimiz var. Dolayısıyla ürün çeşitliliğini sağlamak bu noktada en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Ve ürün çeşitliliğini sağlıyorken Antalya turizminin sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını, tarihi ve kültürel varlıklarıyla birçok önemli zenginliğe sahip olduğunu hep ifade ettik. Özellikle kent merkezinde tarihi değeri olan mahallelerimizin bu özellikleri ile yerli ve yabancı turistlere sunulması önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi Balbey Projemizde kentsel yenileme noktasında çok önemli bir mesafe kaydettik. Ama Balbey gibi Antalya’nın birçok mahallesi var. İşte şimdi bu mahallelerdeki tarihi ve kültürel eserlerimizin de gün yüzüne çıkartılması ya da gün yüzüne çıkartılamasa bile farkındalık bilincinin geliştirilerek kullanıma sunulması hususu işte bu protokol kapsamında ele alacağımız en önemli konulardan bir tanesi. Bunu inşallah Mimarlar Odamızla başaracağız” diye konuştu. 

ANTALYALILIK BİLİNCİNE KATKI
Büyükşehir Belediyesi olarak Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları ile çok önemli projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Onlarla işbirliğinden son derece mutluyuz ve istifade ediyoruz. Bu samimi çalışmalar topluma da yansıdığında bunun semeresini halkımız olumlu anlamda görüyor. Bu attığımız imza ile hem tarihi ve kültürel eserlerimizin gün yüzüne çıkartılması, önemine dikkat çekilmesi hususunda mesafe kaydedilirken hem de Antalyalılık bilinci kapsamında çok önemli bir iş daha yapmış oluyoruz. Çünkü bizim Antalya’da bir hedefimiz var. Antalya’da yaşayan vatandaşlara hep şunu hatırlatmak istiyoruz. Antalya’da yaşayan değil, Antalya’yı yaşayan bir toplumun Antalya’da vatandaşlık bilinci ile gelişmesi en büyük hedefimiz. İşte bu imza ile Antalya’yı yaşayan vatandaş bilinci ile gelişmesine katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Protokolümüzün hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

ÖRNEK PROTOKOL
Örnek bir protokole imza attıklarını kaydeden Mimarlar Odası Başkanı Özge Köksal da “Büyükşehir Belediyemizle Türkiye’de emsal teşkil edecek birçok projemiz var. Antalya’yı kültürü, gelenekleri, doğal güzellikleriyle daha geniş bir perspektiften bakarak dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bugün imzaladığımız protokolle de bu anlamda da kent merkezinde, Antalya’nın çekirdeğini oluşturan Yat Limanı, Kaleiçi Balbey Mahallesi, Haşim İşcan Mahallesi, Kalekapısı’nda sivil toplum yapılarının, tarihi antik dönemden bu döneme kadar gelen tarihi ve kültürel yapıların ayağa kaldırılması, envanter içerisinde daha evvelki yıllarda tespit edilmişlerin tekrar gözden geçirilip kullanıma sunulması, turizme hizmet eder şekilde alt yapısıyla üst yapısıyla daha modern ve çağdaş bir şekilde hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Böylece kent içi turizmin hareketlenmesini, esnafımızın turizm gelirlerinden hak ettikleri payı alabilmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181