Antalya Doğu Garajı'nda halk oylaması bugün!
Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önemli projeleri halkın onayına sunmaya devam ediyor. Daha önce Raylı Sistem 2’nci Etabı, Şarampol Projesi, Ulaşım Master Planı, Çallı Üst Geçit Projesi’nin kaderini kendi belirleyen Antalyalılar, şimdi de Doğu Garajı ve çevresi turistik bir cazibe merkezi haline getirecek Kentsel Tasarım Projesi için karar verecek. Projenin tanıtımı için vatandaşlarla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin dünya standartlarında bir caddeye kavuşacağını belirtti.

ÖDÜLLÜK PROJE
Projenin amacının Doğu Garajı ve çevresinin cadde düzenlemesiyle birlikte bambaşka bir görünüme kavuşması olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, “Hepimiz yurt dışına gittiğimizde, o güzel manzaraları gördüğümüzde hep niye bizde olmuyor diye düşünüyorduk. Proje bittiğinde bizim de muhteşem bir caddemiz olacak. Siz mahalle sakinlerimiz daha farklı bir enerjisi olan bir bölgede yaşıyor olacaksınız. Belki zaman içerisinde ödül alan bir proje olacak” dedi.

KAZANAN ANTALYA OLACAK
Yayalaşan caddelerde insan hareketinin çok daha yoğun olduğunun altını çizen başkan Menderes Türel, “Ticaret de son derece iyi bir şekilde gelişecek. Bölgedeki konut değerlerinde ciddi bir artışa neden olacak. Böylelikle inşallah projeyi tamamladığımızda, kazanan Antalya olacak, sizler olacaksınız. Seçimlerden önce hep bunu söylemeye çalışmıştık, kazanan Antalya olsun, Antalyalılar olsun demiştik. Şimdi ne mutlu bize ki bu projelerle sizleri işin kazanan tarafında tutmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

SEÇİM VAADİMİZDİ
Seçimlerden önce bu tarz büyük projeleri halka soracağını ifade ettiğini belirten Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Zannediyorum 5’nci halk oylamasını gerçekleştiriyoruz. Tabi bize bu projelerin uygulanması aşamasında en büyük destek sizin bu halk oylamasına katılım oranınız. Çünkü halkın önemli bir oranının katılımıyla müspet bir sonuç çıkarsa o zaman biz bu projeleri çok daha hızlı bir şekilde nihayete erdirecek ciddi bir desteği arkamızda hissediyoruz.”

SİZLERİN SAYESİNDE PROJELER HAYATA GEÇİYOR
Böylesine büyük projelerin uygulanması bir yana hazırlanmasının bile kolay olmadığının altını çizen Başkan Türel, “Kolay olsaydı bugüne kadar yapılırdı. Gayret gerektiriyor, azim gerektiriyor, kararlılık gerektiriyor. O yüzden ancak bu projelerin hazırlayıp sizlere sunma ve uygulamak ve tamamlamak ancak sizlerin desteği sayesinde oluyor. Hep söyledim, Antalya’da hangi hizmeti gerçekleştiriyor isek bunun gerçek mimarı sizlersiniz. Çünkü sizin desteğiniz olmasaydı, sizler teveccüh gösterip bizi seçmeseydiniz, bu projeler hala Antalya’da yapılamıyor olmaya devam edecekti” diye konuştu.

BU PROJE HALKIN PROJESİDİR
Antalyalıların desteği ile aşılması gereken problemleri çok daha kolay aştıklarını ifade eden Başkan Türel, “Yeri geldiğinde elimizi sert bir şekilde masaya vurarak bu proje halkın projesidir, Menderes Türel’in talebi değildir. Halk bu işe sahip çıkmıştır, talebini yerine getirmek herkesin görevidir diyerek bu konuda fevkalade önemli bir güçle yolumuza devam ediyoruz. İşte Şarampol Caddesi’ni de biliyorsunuz. Tonguç alt geçidi ile ilgili kavşak çalışmalarımız başladı, inşallah bu sene bitmeden tamamlayacağız. Tabi her minnetin bir külfeti oluyor. Sizin desteğinizle olan sabrınız bu projelerin tamamlanmasına vesile oluyor. Sizler desteklemezseniz, sizler sabredemezseniz, sizler bize yola devam mesajını göndermezseniz, işte o zaman tabi bunları gerçekleştirmek mümkün olmuyor. Bizim azmimiz, bizi gayretimiz bir yere kadar” dedi.

ESNAF DA OY KULLANACAK
Pazar günü Çaybaşı ve Yüksekalan muhtarlıklarına oy sandıkları koyulacağını belirten Başkan Menderes Türel, “Aynı seçimlerde olduğu gibi seçmen listelerinizi seçim kurullarından temin etmek suretiyle kimliklerinizle oylarınızı gizli kabinlerde imza karşılığı kimliklerinizi göstererek kullanacaksınız ve herkesin önünde oy tasnifi yapılacak. Seçmen listesinde olmayan esnaf kardeşlerimizin de bu caddede ticaretini yürüttüğü bir belgesini yanında getirmek kaydıyla bu vergi levhası olabilir  veya bir sigorta bildirgesi olabilir, eğer şirketse o şirketin yetkilisi olduğunu bildiren bir belge ile de sandık görevlilerine göstermek suretiyle bu kardeşlerimize de, yani esnaflarımız da burada çok rahatlıkla oy atabilme şansına sahip olacaklar” diye konuştu.

SEFASINI BERABER SÜRECEĞİZ
Projenin bölgenin makus talihini değiştireceğini söyleyen Başkan Menderes Türel sözlerini şöyle tamamladı, “Bu projeyi siz başaracaksınız. Biz gayret edeceğiz,  böylelikle bu projeyi de en kısa zamanda nihayete erdirmiş olacağız ve inşallah çalışmamız bittiğinde adeta Avrupa’nın farklı bir mahallesinde oturan mahalle sakinleri olarak sizleri burada görüyor olmak benim de en büyük mutluluğum olacak. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum, sağolun, varolun, inşallah bitirdiğimizde de burada hep beraber bu keyfi sizlerle yaşarız” dedi.

TABELA KİRLİLİĞİ OLMAYACAK
Toplantının sonunda Başkan Menderes Türel vatandaşların sorularını yanıtladı. Türel, caddeye tabela disiplini getireceklerini belirterek, “Artık herkes istediği şekilde tabela asamayacak. Tabela kirliliği olamayacak” dedi. Bölgede oturan mahalle sakinlerinin arasında engelli vatandaşların da olduğunu belirten Başkan Türel, “Bu anlamda proje beni mest etti. Bu noktada şunu belirtmek istiyorum bu konuda çok duyarlı olduğunuzu biliyorum. 850 metrelik bir cadde düzenlemesi engelli yol takip şeridi tabiki olacak. Tabiki engellilerimizin en konforlu bir şekilde burada dolaşabilmesi için bütün tedbirleri alacağız” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181