Antalya Döşemealtı'na kent meydanı ve kapalı pazar yeri!
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in talimatıyla Kovanlık ve Dağbeli'nden sonra şimdi de Çığlık Orta Mahalle'ye kent meydanı ve çok amaçlı kapalı pazar yeri yapılıyor. Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Kayalı, yeni yatırımları “Çığlık halkı için büyük bir nimet” olarak nitelendiriyor.

Aralık ayında hizmete açılacak
İçinde kent meydanı, kapalı pazar yeri, çocuk oyun alanları ve spor aletlerinin bulunacağı proje, yıl sonuna kadar hizmete açılacak. 6 bin 472 metrekare büyüklüğündeki alanda inşaat çalışmaları hızla sürüyor.

Esnafta vatandaş da rahat edecek
Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje 1 milyon 148 bin TL'ye mal olacak. Proje dahilinde 50 esnaf kapasiteli, 1050 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı kapalı pazar yeri de bulunuyor. Kapalı pazar yeri ile pazarcı esnafı, ürünlerini toz toprak içeinde satmaktan kurtulacak. Pazar yeri diğer günlerde de mahalle sakinlerinin düğün, nişan, mevlit ve benzeri sosyal etkinlikleri için kullanabilecek.

Mini kompleks
Ürettiği kaliteli nar ile adından söz ettiren Çığlık Mahallesi'ne kapalı pazaryeri ile birlikte modern bir meydan da yapılacak. 8 dükkan, 1 büfe, tuvalet, çocuk oyun parkı ve açık hava spor alanlarından oluşacak meydanda bol miktarda yeşil alan da bulunacak.

“Başkan Genç yapılmayanları yapıyor, memnunuz”
Kapalı Pazar Yeri ve Meydan Projesiyle, Çığlık Mahallesi'nin çehresinin değişeceğini belirten Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Kayalı, “Bu proje sadece Orta Mahalle değil tüm Çığlık için büyük bir nimet. Bölgemize canlılık getirecek, kapalı pazar yeri sayesinde esnafımız da vatandaşımız da yazın güneşten, kışın da yağmur ve çamurdan kurtulacak. Diğer günlerde de düğünümüzü, mevlitlerimizi burada yapma imkanımız olacak. Dükkanlar için esnaftan büyük bir talep var. Belediye Başkanı Turgay Genç, bugüne kadar yapılmayan yenilikleri bizlere kazandırıyor. Yeni yollar açıyor, her yıl yaşadığımız sel mağduriyetlerini gidermek için de alternatif çözümler üretiyor. Halkımız yapılan çalışmalardan son derece memnun” dedi.

Döşemealtı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181