Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi Projesi imzalandı!
Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu iftar sofrasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik’in yanı sıra 10 bin vatandaş konuk oldu. İftarın ardından Gazipaşalılara seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa’nın hizmetin en iyisini hak ettiğini belirterek, “Gazipaşa Havalimanı artık bölgeye yetmiyor. Gazipaşa Havalimanı'nın terminal binasını ve yolunu genişleteceğiz. Gelen turistleri burada rahat bir şekilde ağırlamamız lazım” dedi. 

TÜRKİYE MAZLUMUN YANINDA
Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Çavuşoğlu, İslam dünyasında sorunlar bulunduğunu, güçlü Türkiye'nin artık mazlumların yanında olarak, kimseyi yalnız bırakmadığını ifade etti. Çavuşoğlu, şunları aktardı: “Türkiye onların vicdanı, sesi oluyor ve yardım elini uzatıyor. Ramazan ayında da dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Şimdi de Körfez Bölges’inde, Katar ile dört ülke arasında yaşanan sıkıntı var. Bu sıkıntının çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz samimiyetle çaba sarf ediyor. Türkiye, İslam dünyasının, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın zirve başkanıdır. Bu başkanlığı Sayın Cumhurbaşkanımız yürütüyor. Her zaman doğruyu söylüyor ve haklının yanında oluyor. Bu sorunun çözülmesi için de herkes arıyor. Herkes Cumhurbaşkanımıza geliyor. Biz gerçekten lider ülke olarak bu sorunu da inşallah bayramdan önce çözeriz, bayrama da bayram tadıyla İslam dünyası girer diye düşünüyorum."

GAYEMİZ HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Gazipaşalıların Ramazan ayını kutladı. Tek gayesinin Antalya’nın hayallerini gerçekleştirmek olduğunu belirten Türel, “Ata mirasımız olan bu güzel şehrimizi en üst seviyeye çıkartmak için çalışıyoruz. Biz çalışmayı ibadet biliriz. Hayatı ibadet gibi gören bir anlayışla görev yapıyoruz. Eski belediyecilik çöp toplamak kaldırım yapmaktan ibaretti. Biz şimdi uzak mahallelere yol yapıyoruz. Tarım üreticisine güneş enerjisiyle sulama suyu temin ediyoruz. Turizm canlansın, ticaret canlansın, gençlere yeni iş sahaları açılsın diye çırpınıyoruz” ifadesini kullandı.

KÜLTÜR MERKEZİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Gazipaşa’da yatırımların hızla devam ettiğini kaydeden Türel, şunları söyledi: “Gazipaşa Kültür Merkezi’mizin ihalesini yaptık sözleşmeyi imzaladık ve yer teslimini de yapacağız. İçinde 500 kişilik tiyatro salonu, havuz, buhar odası, aerobik salonu, 60 kişilik 2 adet cep sineması, kadınlar lokali, engelli mola yeri, yaşlı mola yeri, çocuk etkinlik alanı, ASMEK, AKBEM birimlerini içeren projemiz 6 bin 739 metrekareden oluşuyor. Sözleşme bedeli de 21 milyonun üzerinde. Gazipaşa Mezbaha projemizi Sayın Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleri ile toplu açılış töreninde hizmetinize sunduk. İşletmesini Gazipaşa Belediyesi’ne devrederek mezbahanın en iyi şekilde hizmet vermesini sağlamış olacağız.”

UĞRAK KADINLAR PLAJI ELİ KULAĞINDA
Birlikten güç doğduğunu söyleyen Başkan Türel, “Adil Çelik Başkanımla çok önemli hizmetlere imza atıyoruz. Her ne kadar Alanya sınırları içerisinde olsa da aslında Gazipaşa’ya yakın olan Alanya-Gazipaşa Uğrak Kadınlar Plajımız eli kulağında. Artık kadınlarımızın da rahatlıkla girebileceği bir plajı olacak. Gazipaşa’dan da ücretsiz minibüs seferleri toplu ulaşım seferleriyle kardeşlerimizi bu plaja taşıyacağız” diye konuştu. 

ÇEVREYOLU İLK ETABI BİTİYOR
En önemli projelerden birinin de Gazipaşa-Alanya Çevreyolu olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, şunları aktardı: “Projelerini çok hızlı bir şekilde tamamladık ve artık Kargıcak’a kadar birinci etap, 14 km bitiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Kargıcak’tan Yeşilöz’e olan kısmının projesini de 1 milyon liraya ihale ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak projelerini hazırlıyoruz ve Karayollarına teslim edeceğiz. El birliği olunca Karayollarımızla işte en güzel şekilde hizmetleri verebiliyoruz. Biz bu projeleri hazırlayarak işte birliğin, beraberliğin en güzel göstergesini koyuyoruz ve bu hizmetler ortaya çıkıyor.  Alanya-Gazipaşa Çevreyolu gerçekten önemli bir ihtiyaca cevap verecek.”

3 YILDA 82 MİLYONLUK YATIRIM
3 yılda Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’ın Gazipaşa’da tamamlanan ve devam eden yatırımlarının miktarının 82 milyon lira olduğunu açıklayan Başkan Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunun 52 milyon lirası Büyükşehir, 30 milyon lirası ASAT yatırımıdır.  Demek ki Gazipaşamıza sadece 82 milyon TL’lik Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım yapmışız. Bunların hepsinin gerçek mimarları sevgili Gazipaşalı hemşerilerimdir. Allah hepinizden razı olsun. Allah hizmetlerimizin bereketin artırsın” dedi.

Antalya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181