Antalya Gazipaşa Yat Limanı tamamlanıyor!
Gazipaşa'nın geleceğini şekillendirmek için çalıştıklarını belirten Kaymakam Ekinci, kısa süre sonra tamamlanacak yatırımlarla ilçenin potansiyelinin artacağını belirtti. Gazipaşa'nın potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Ekinci, Gazipaşa'nın Türkiye'nin en nadide ilçelerinden birisi olduğunu söyledi. Gazipaşa'da yaklaşık 24 yıl önce yapımına başlanan, ancak yıllardır tamamlanamayan yat limanının mendirek yapım işine başlandığını belirten Kaymakam Ekinci, ilerleyen günlerde kaba inşaatı büyük bölümü tamamlanan yat limanı çalışmalarının başlayacağını söyledi. Kaymakam Ekinci, "Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Gazipaşa'ya hediyesi olarak nitelendirilen yat limanının 1992 yılında temeli atıldı. Gazipaşa Yat Limam'nın inşaat ihalesini alan Aydoğan A.Ş, 2012 yılında inşaatın alt ve üst yapısını, idari binalarını ve sosyal tesislerinin yüzde 90'lık kısmını tamamladı. Hacımusa Çayı'nın denize aktığı bölgeye mendirek yapılacağından dolayı yat limanında çalışmalara ara verilmişti" dedi.

Mendirek ihalesini alan Kınay İnşaat firmasının yat limanında çayın denize aktığı bölgede çalışmalara başlayacağını söyleyen Kaymakam Ekinci, "DSİ yetkileri mendirek ve yat limanın 2017 yılında bitirmeyi planladıklarını söylemişlerdir. Yat limanının hizmete açılmasının bölgemize sosyal ve ekonomik yönden büyük katkısı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Çağdaş Alanya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181