Antalya Kepez'de imar sevinci
Antalya Kepez Belediyesi'nin yıllardır çözüm bekleyen Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahallelerindeki tapu sorunu mutlu sonla noktalandı. İlçenin kuzeyinde yer alan komşu mahalleleri arasında kalan askeri alan, vakıf arazisi ve 2B arazisi, vatandaşların tapu alamamalarını sonucunu doğuruyordu. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti probleminin çözümü olarak, 23 milyon liralık takas işlemi gerçekleştirildi. İlçe tarihinin en büyük takası için, Defterdarlık ile Vakıflar İdaresi arasında her türlü anlaşma zemini oluşturuldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığının takas işlemi için anlaşması üzerine, mahalledeki en büyük engel ortadan kaldırılmış oldu.

MECLİSTEN ONAYLANDI
Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri'ndeki askeri alan üzerinde yapılan imar revizyonu sayesinde, ölen tapular kurtarıldı, kat artışı sağlandı, okul alanları düzenlendi ve mezarlık alanı genişletildi. Yıllardır süre gelen sorun yumağının 1 yıldır üzerinde çalışılan imar revizyonu ile çözülmesi, Kepez Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.

ÖZEL MÜLKİYET PROBLEMİ
Kütükçü mahallesinin mezarlık ihtiyacını çözmeye yönelik olarak, mezarlık alanını büyüterek yer kazandırıldı. Askeri alan içindeki özel mülkiyete konut alanları ayrılarak ve yeniden planlayarak, özel mülkiyet sahiplerinin planlama sorunları da çözülüyor. Askeri alandan kamuya kazandırılan sosyal donatı alanlarıyla, Fevzi Çakmak mahallesinde yüzde 60 olan yapılaşma emsallerini yüzde 75'e çıkartılarak, 5 kata kadar kat artış imkanı sağlanacak.

OKUL ALANLARI DENGELİ OLACAK
Küçük parklar birleştirerek büyük park alanları oluşturulacak. Ayrıca iki mahalledeki okul alanları daha dengeli ve ulaşılabilir alanlarda planlanabilecek. Kütükçü Mahallesinde KS (kat sınırlaması) uygulaması ile bir kat daha yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Öte yandan askeri alan içinde daha önce yıkılmış olan gecekondulara ilişkin hak mağduriyeti yaşayanların probleminin çözümünün önü açılmış oldu.

Sabah
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181