Antalya Kepez Tek Sarnıç parkı yeni cazibe merkezi olacak!
Uncalı Çevre Yolu üzerinde Hürriyet Caddesi’nde yer alan 18 bin metrekarelik bir alana kurulan yeni kent parkı, hem konumu, hem de içerisindeki proje detayları ile şehrin yeni cazibe noktalarından biri olmaya gün sayıyor. Büyük bir bölümü tamamlanan projenin, sokak aydınlatmaları, yürüyüş yolları, hizmet verecek dükkan ve cafeterya gibi alanlarının inşaat sürecinde sona yaklaşıldı. Yeni imajı için büyük bir yolun katedildiği projenin, peyzaj ve çevre düzenlemesinin ardından en yakın zamanda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Doğal atmosferi bozmadan şehrin merkezinde yeni bir mesire alanı kazandıracak proje, Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yoğun mesaileriyle yükseliyor. Özellikle çocukların dikkatini çekecek detaylar barındıran proje, yediden yetmişe tüm vatandaşlara hitap edecek şekilde tasarlanıyor. Masal kahramanları ile çocukların gönlünü kazanacak projede, vatandaşların ailece yararlanabileceği alanlar da yer alıyor. Meydan ve dükkanlar, büfeler, yürüyüş yolları, restaurant, fitness ve dinlenme alanları gibi bölümlerden oluşan Tek Sarnıç Kent Parkı, şehrin merkezindeki dinlence alanlarına bir yenisini daha ekliyor.

15 metrelik dev heykel
Tek Sarnıç Kent Parkı’nda çalışmalar büyük oranda tamamlanırken, parkta yer alacak polyester heykel ve oyun alanları için de hazırlıklar sürüyor. Tamamlandığında özellikle çocukların yoğun ilgisini görecek olan parkta yer alacak olan masal kahramanı Guliver’in 15 metre uzunluğunda bir heykeli de şimdiden devasa bir şekilde yükseliyor. Henüz yarısı tamamlanan heykel, şehrin en büyük heykellerinden bir olarak özellikle çocukların dikkatini çeken bir eser halini alacak.Kent parkı içerisinde ayrıca eski masal kahramanlarının yanı sıra yeni nesil çocuklara hitap eden Pepe, Şila, Buz Devri, Minionlar gibi popüler masal ve çizgi film karakterlerinden oluşan temalı alanlar yer alacak.

Antalya’ya ikinci masal park yine Kepez’den
Antalya’nın ilk masal parkını Kepez Park Varsak’ta yıllar önce hizmete açan Kepez Belediyesi, bu kez ilçenin farklı bir noktasına çok daha büyük ve görkemli bir masal parkı teması kazandırmaya hazırlanıyor. İlk projeden farklı olarak daha görkemli masal kahramanlarının yer alacağı proje, şehre ikinci masal parkı bu kez çok daha farklı bir noktada ve görsel açıdan daha zengin bir tema ile sunuluyor. İnşaatı ve çevre düzenlemesi devam eden parkın içinde piknik ve mesire alanları da yer alıyor.

Şehrin merkezinde bir noktada doğayla iç içe bir atmosfer sunacak olan projenin şimdiden Kepez’e ve Antalya’ya hayırlı olmasını temenni eden Başkan Hakan Tütüncü, yeni projelerlere Kepez’in değerine değer katarken, şehre yeni ve yeşil yaşam alanları kazandırmayı da esas aldıklarını ifade etti.

Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181