Antalya Kepez Ünsal Mahallesi'nde gecekondular tahliye ediliyor!
Kepez’de yıllardır rafa kaldırılmasıyla kangren haline gelmiş imar ve şehircilik alanındaki sorunlar, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibinin gayretleriyle bir bir çözülüyor. Bunun son örneği de, Ünsal Mahallesi’nin gecekonduları konusunda gerçekleşti. Kepez Belediyesi Meclisi’nin mayıs ayı devam toplantısında, Akdeniz Sanayi Sitesi alanına girmiş gecekondulara tapularının verilmesi kararlaştırıldı. Daha da büyümek isteyen sanayi sitesi esnafı ile birlikte yıllardır tapu bekleyen vatandaşları mutlu edecek karar, oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle Tütüncü’nün 21 Mart’ta ziyaret ettiği mahalle sakinlerine verdiği söz de tutulmuş oldu.
 
Bir sanayi sitesi daha
Hem esnafın, hem de vatandaşın bu yöndeki beklentilerine cevap veren birçok adımı atmış olduklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, sanayinin gelişi alanındaki gecekonduların tapu sorununun çözümü ve sanayinin büyümesi konusundaki son adımları da attıklarını açıkladı. Sanayinin kuzey batısında yer alan 105 hak sahibine tapu sevinci yaşatırken, bu bölgeye en az 200 yeni dükkanın açılmasına olanak sağlandığını anlatan Tütüncü, “Böylece Kepez, küçük bir sanayi sitesine daha kavuşmuş olacak.” dedi.
 
Yıl sonuna kadar tahliye bitecek
Vatandaşların ve esnafın mağduriyetlerini birlikte ortadan kaldırmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Tütüncü, “105 hak sahibiyle ilgili tapulama kararı aldık. 2017 yılı sonuna kadar tapulama işini bitirmek, tahliyelerini gönül rızasıyla gerçekleştirmek için çalışacağız. Böylelikle vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkarken Kepez küçük bir sanayi sitesine daha kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181