Antalya Kruvaziyer Limanı Projesi’nde zemin etüt çalışmaları başladı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya kazandırmak istediği rüya projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi’yle ilgili çalışmalar sürüyor. Projenin hayata geçirileceği Lara Birlik Plajı’nın batı ucunda kruvaziyer ve yat limanı yapımına yönelik deniz ve kara zemin etüt çalışmaları yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu standartlar çerçevesinde yürütülen etüt faaliyetlerinin ardından, hayal denilen bir proje daha hem Antalya’ya hem de Türkiye’ye kazandırılacak. 

DOĞAYA ZARARI YOK
Belli bir yerleşim planı çerçevesinde sürdürülen proje etüt çalışmasının çevreye ve doğaya da herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor. Çalışmalar sonrasında elde edilen veriler ışığında yayınlanacak olan teknik raporlar ve detaylar; Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca değerlendirilecek. Gerekli incelemelerin ardından bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği çerçevesinde Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi hayata geçirilecek. 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK
Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. Proje ile 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak. Kruvaziyer ve yat turizminin önemli noktalarından biri haline gelecek Antalya’ya deniz yoluyla gelecek binlerce turist, esnafın yüzünü güldürecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181