Antalya Kültür Sanat'a 1.lik!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat, Sign of The City-En İyi Sosyo Kültürel Yapı-Devam Eden Proje ödülünü kazandı. Temmuz 2015’de kapılarını açan ve henüz üçüncü ayını tamamlayan Antalya Kültür Sanat, ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapmak, Antalyalıları ve kente gelen turistleri sanatın en nitelikli isimleriyle buluşturmak üzere tasarlandı. Mimari projesi Sinan Genim tarafından hazırlanan Antalya Kültür Sanat 2 bin metrekarelik bir alana yayılıyor, dikey borulardan oluşan, gökkuşağının tüm renkleriyle bezeli sıradışı cephesiyle daha şimdiden kentin yeni simgelerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ödül dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kent merkezindeki eski hizmet binamızı, Antalya’nın sosyo-kültürel gelişimine ve kültür turizmine katkıda bulunması amacıyla bir kültür sanat platformuna çevirdik. Kentimizin yeni cazibe merkezi olarak adlandırdığımız bu vizyon projemizle ödüllendirilmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Antalya Kültür Sanat şu anda Picasso’nun 1929 ve 1964 yılları arasına tarihlenen gravür ve seramik çalışmalarından oluşan “Picasso: Kadın ve Boğa-Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler” sergisi ile Ara Güler’in “Işık ve Tarih: Ara Güler’in Gözüyle Antalya” sergisine ev sahipliği yapıyor. Suna-İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi danışmanlığında Picasso Vakfı, Picasso Evi Müzesi Koleksiyonu’ndan derlenen gravürler, sanatçının klasisizm, kübizm ve gerçeküstücülüğü birleştirdiği ve dönüştürdüğü yarım asırlık ışıltılı yaratım serüvenini panoramik bir bütünlük içinde sunuyor.

Ara Güler’in sergisi ise, yine Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi koordinatörlüğünde, Ara Güler’in kendi arşivinden seçtiği fotoğraflardan oluşuyor.
Antalya Kültür Sanat, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Antalya Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181