Antalya Kurşunlu Mezarlığı’na 10 milyonluk proje!
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda başlattığı açık ve kapalı ibadethaneler, gasilhane, morg, abdesthaneler, idari bina, otopark inşaatları ile mezar adası düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tüm mezar adaları ve ara yollarının düzenlenme çalışmaları sürüyor. Hızla büyüyen Antalya için uzun vadede kentin defin ihtiyacını karşılayacak mezarlıktaki proje tamamlandığında vatandaşlar defin işlemlerini ve ibadetlerini kolaylıkla yapabilecek. 

KURŞUNLU MEZARLIĞI TESİSLERİNE KAVUŞUYOR
Projelendirmesi ANTEPE tarafından yapılan 1395 dönüm alan üzerine kurulu Kurşunlu’daki yeni şehir mezarlığı, toplam 25 bin metrekare proje alanına sahip.  Tesiste; bin kişilik cami, şadırvan, morg ve gasilhane, yönetim binası ve atölyeler, dinlenme alanları, yarı açık ve kapalı ibadet alanları yer alıyor. Gerekli ihtiyacı karşılayacak 122 araçlık otopark, cenaze nakil aracı ve iş makinaları için ise 16 araçlık otopark yer alıyor.

CAMİ YÜKSELMEYE BAŞLADI
Minare yüksekliği 33 metre, kubbe yüksekliği 20 metre olan caminin, kapalı ve yarı açık ibadet alanları ile halkın ihtiyacına cevap vermesi hedefleniyor. Caminin arka cephesinde yer alacak olan Arapça “vav “ harfinin secde etmeyi simgelediği, iç kısımların hüsn-ü hat motifleri ile süslü olacağı, dış cephenin ise oyma Selçuklu motifleri ile bezeneceği belirtildi. Cami bahçesinde 12 kişilik şadırvan inşa ediliyor. Caminin avlusunda bay-bayan tuvalet ve abdesthaneler bulunuyor. 

HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ
Gasilhanede, bay ve bayan ayrı olmak üzere 10 gasil masası, yine bay-bayan ayrı 2 adet gassal odası bulunuyor. Mezarlığın morg binasında 33 kabin bulunuyor. Mezarlık yönetim binasında ofis odalarının yanı sıra, ziyaretçiler için yemek dağıtım yerleri, dinlenme ve bekleme alanları, bay-bayan tuvalet gibi halka hizmet verecek diğer üniteler de yapılıyor.

TAZİYE EVİ BULUNUYOR
Cenaze sahiplerinin taziye yemeği verebileceği taziye evi de proje içinde. Taziye evinin hem açık hem kapalı alanları bulunacak. Proje kapsamında, bir atölye binası da inşa ediliyor. Atölye binası, cenaze nakil araçları ve iş makinalarının gerekli tadilatın yapılabilmesi için demir ve boya atölye birimi, tabut ve ahşap işlerinin imalat ve bakım işleri için ahşap atölye birimi, depolama birimi, çay ocağı gibi üniteleri barındırıyor. Projede bir de Şehitlik yer alacak.


Antalya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181