'Antalya Muratpaşa'da arsa kalmadı'!
Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, dernek olarak her hafta sektörel sorunları masaya yatırdıklarım aktararak, tespit ettikleri en büyük sıkıntının ev yapacak arsa bulmakta zorlandığını aktardı. Saraç, Kırcami'nin imara açılması sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Saraç, "Ev satın alacak yatırım alacak müşterilerimiz var. Onlara bile yer bulamıyoruz. Müteahhit arkadaşlar Kırcami'nin imarını büyük bir sabırsızlıkla beklemekte. Aksi takdirde Kırcami imara açılmadığı müddetçe Muratpaşa'da arsa sıkıntısı gün be gün aratacaktır" şeklinde konuştu.

Tam destek
Kırcami'nin imarının Muratpaşa Belediye Başkam tarafından yürütüldüğünü dile getiren Adnan Saraç, "İmar yetkisi Muratpaşa Belediyesinde, onay yetkisi ise, Büyükşehir Belediyesindedir. Hem Muratpaşa belediye başkanımız, hem de Büyükşehir Belediye başkanımız tarafından yürütülüyor. İmar çalışmalarım yapıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'de tam desteğim vermektedir. Kırcami imara açıldığı takdirde dünyanın en son teknolojisinin üzerinde inşaatlar yapacağız o alanlara. Herkes isteğini heyecanım o alana saklıyor" dedi.

Vatandaş artık site istiyor
Muratpaşa bölgesinde yapılaşmaların çok önceden bittiğini dile getiren Adnan Saraç, "Satılacak gayrimenkul ve konutlarımız çok az. Vatandaş artık güvenlikli sitede oturmak istiyor. Site fiyatları çok pahalı olurken, bireysel binaların fiyatları düşük. Vatandaşın en büyük tercihi kapalı otoparklı güvenlikli sitelerdir. Şu anda müteahhitlerin en büyük sıkıntısı maliyet fiyatlarının yüksek olmasıdır. Maliyet fiyatlarının yükselmesiyle 2016 yılım 2017 yılıyla kıyasladığımız zaman yüzde 10'luk bir yükselme vardır. Demir ve beton fiyatları artıyor. Beton firmalarım anlaşarak beton fiyatlarım istedikleri şekilde ayarlayabiliyorlar" dedi. Önüne gelenin eskisi gibi müteahhitlik yapmadığım anımsatan Adnan Saraç, "Parası olmayan artık inşaata başlayamıyor. İnşaata peşin paralarla başlandığı için eskisi gibi merdiven altı müteahhitleri kalmadı. Referandumdan sonra ev alış satışlarında artış oludu. Banka faizleri biraz daha düşse çok iyi olur. Antalya'da mutlaka kentsel dönüşümün yapılması gerekiyor. Şehir içinde bireysel binalar yapılıyor. Yıkılıp yapılan binalar Antalya'nın çarpık yapılaşmasına neden oluyor. Bir an önce kentsel dönüşüm yapılmalı" ifadelerim kullandı.

Esra Altunkes / Akdeniz Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181