Antalya Şarampol Caddesi yayalaştırma projesinin yüzde 80'ini tamamlandı!
Projeye ilişkin planlar,Antalya Büyükşehir Meclisi’nden oybirliği ile geçmiş, askı süresinde itiraz olmamış, ihale süreci tamamlanmıştır. Proje’nin Şarampol Caddesi yayalaştırma kısmı yüzde 80 oranında bitmiş, Tonguç Caddesi ile Atatürk Devlet Hastanesi arasında yer alan binaların arkasında boşluk alanlara 4 adet otopark yapılarak hizmete sunulmuştur.

Şarampol Caddesi’nin yayalaştırılması nedeniyle bölgeye araçla gelenlerin park etmesi ve ikamet edenlerin otopark ihtiyacının en iyi şekilde karşılanması amacıyla Giritli Parkı’nda ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Göçmen Parkı’nda ayrıca iki adet katlı otopark planlanmış ve ihalesi yapılmıştır. İki adet otoparktan Giritli Parkı kenarında planlanan otopark, bölge halkının talebi üzerine yeniden referandumla oylanmış ve referandum sonuçları dikkate alınarak ihalesi iptal edilmiştir. Yapılan referandum sadece Giritli Parkı’ndaki otoparkla ilgili olup Göçmen Parkı’ndaki otopark projesini kapsamamıştır. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Göçmen Park'ta planlanan diğer otopark, tamamen yer altında 4 katlı ve 10.000 m²  kapalı alana sahip olacak şekilde tasarlanmış ve yapımına başlanmıştır. Tamamen yeraltında olacak şekilde projelendirilen otopark 307 araç kapasiteli olup, her kata kurulacak pnomatik sistemle kapasite 614’e kadar kapasite artırımı yapılabilecektir. Bu kapasitesiyle bölgenin otopark ihtiyacı çözülecektir.

Yapılmakta olan otoparkın üzeri yeşil alan, park ve rekreasyon alanı olarak kullanılacak olup ayrıca çocuk oyun alanı, spor-egzersiz alanı, yürüyüş yolu, koşu yolu, havuzlar, oturma alanları ve gölgeliklere sahip olacaktır. Göçmen Parkı olarak da adlandırılan parkın yeraltında otoparkın yapılmasıyla birlikte zemin kot da park,  yeşil alan olarak korunacak ve yeniden çok daha güzel bir projeyle halkın kullanımına sunulacaktır.

Şarampol yayalaştırma projesiyle birlikte oluşacak yaşam canlılığı, ekonomik, sosyal ve ticari canlılığın olması için yaptığımız otoparklara ihtiyaç vardır. Büyükşehir onun için bu otoparkları yapmaktadır. Bu otoparklar bittiğinde Şarampol Caddesi’nde bambaşka bir yaşam canlılığı söz konusu olacaktır. Antalyalılara hizmet edecek bu otoparkların engellenmesine asla müsaade edilmeyecektir. Üstü tamamen yeşil bir park olacak olan projenin engellenmeye çalışılması iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm projelerinde yeşili korumakta, ağaç kesilmesine müsaade etmemektedir. Zorunlu durumlarda ağaçlar nakledilmekte ve korunmaktadır. Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan otopark projesiyle ağaç kesilmesinden ziyade yeraltına yapılacak otoparkın üstü yeşil alan haline getirileceğinden bilakis ağaç dikilecektir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181