Antalya'ya "Ulu Camii" yapılacak! İşte yeri ve projesi
Antalya Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında yükselecek olan Ulu Camii Projesi ve İslam Eserleri Müzesi için start verildi. Proje dahilinde 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı, 450 kişilik konferans salonu, 108 kişilik toplantı salonu, fuaye, kafeterya, kütüphane, şadırvan, gasilhane, morg, abdesthaneler, teknik-idari ofisler, çocuk oyun- bakım üniteleri ile 700 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra taziye ve cenaze alanı da bulunuyor.

YENİ BİR KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ OLACAK
İçerisinde yer alan tesisler ve yeşil alanlarıyla Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi, sadece bir camii projesi değil aynı zamanda Antalya’nın yeni bir kültür, yaşam ve cazibe merkezi olarak gelecek nesillerce de kullanılabilecek bir eser olacak. Proje tamamlandığında dünyanın pek çok noktasından Antalya’yı ziyarete gelen turistlerin de uğrak noktası olması hedefleniyor. Sadece doğal güzellikleriyle değil tarihi mirası ile de dünyanın ilgi odağı olan kültür başkenti Antalya Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi ile yeni bir çekim merkezi kazanıyor.

 
12 BİN METREKARE YEŞİL ALAN 
Antalya Ulu Cami
, geleneksel mimari korunarak, Antalya’nın özgün kültürünü de yansıtan, modern teknolojiyle bütünleşmiş bir formda tasarlandı. Klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şemasını stilize eden bir çalışma yapıldı. 42 bin 800 metrekarelik proje alanının 12 bin 800 metrekaresi de yeşil alan olacak. 20 küçük, 7 orta, 1 adet de büyük kubbenin bulunacağı camii projesinin dış kaplamalarını doğal taşlar oluştururken, iç kaplamaları ise doğal, taş ve ahşap ağırlıklı olacak. İnşaatta Antalya’nın beyaz taşları kullanılacak.

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cem şahin 7 yıl önce

Turistlerin gideceği bi cami eksikti onu da yapın sanki cemaat camide yer bulamıyor külliyen israf her müslümanın karşı çıkması lazım. Expo gibi gereksiz müteahhitleri zengin etme bahanesi

Avatar
veli celik 7 yıl önce

SizDEN ALLAH RAZI OLSUN BAŞKANIM

Avatar
YİLDİRAY TEK 6 yıl önce

BUNA GEREK YOKDU FABRIKALAR MAH SINDE OTUYORUM BIZIM CAMIYE 15 YAŞLİ ADAM GELIYOR CUMA GÜNÜDE ASATDAN GELIYORLAR CAMI GENE DOLMUYOR ONUN YERINE SAGLIK OCAGI YOK SAGLIK OCAGI YAP PAZAR YERI YOK PAZAR YERI YAP

banner182

banner181