'Antalya’da inşaat sektörü en çok istihdam yaratan 3. sektör oldu'!
Geçtiğimiz yıl ilan edilen Milli İstihdam Seferberliği’nde Antalya Türkiye’nin en çok istihdam çalışması yürüten ikinci il olurken, İnşaat sektörü ise il bazında seferberliğe katkı veren 3’ncü sektör oldu. Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş “Her zaman söylediğimiz gibi inşaat sektörü 300 e yakın alt dinamizmleri barındırmaktadır. 2017 de yaşanan gelişmelere karşılık 2018 yılının çok daha iyi olacağını belirtmiş, hükümet tarafından uygulanacak politikaların devam ettiği sürece sektörün lokomotifi olma özelliğini sürdüreceğimiz bir gerçektir “diye konuştu.

Türkiye‘de 3 milyon istihdam
Karataş , "2017 de ülkemizin istihdam alanlarında yürütülmesi istenen çalışmalara öncelikle konfederasyonumuz bu çağrıya büyük önem verip gönülden katılım göstermiş, bizler Antalya olarak inşaat sektöründe istihdam yaratılması konusunda aynı duyarlılığı göstererek önemle seferberliğe ortak olduk. Sonucunda da Antalya’da inşaat sektörü en çok istihdam yaratan 3. Sektör olmuştur. Bu duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ediyoruz gururluyuz. Türkiye genelinde sektörümüze sabit kayıtlı 2 milyon 200 bin işçi ve bunun yanında 800bin de mevsimlik işçi olmak üzere toplam sektörümüz 3 milyon insanı istihdam etmektedir." Dedi.

Vali’den övgü dolu sözler
Öte yandan Antalya valisinin Münir Karaloğlu’nun müteahhitler derneği olarak yürütülen çalışmalardan övgü ile söz etmesinden mennunluk duyduğunu belirten Karataş, "valimizin özellikle yerli malım yerli param konusundaki tutarlı ve kararlı çalışmalarımız hakkında söyledikleri bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Antalya Müteahhitler Derneği olarak bu duruşumuzu ve tempomuzu hiç düşürmeden önce ülkemiz sonrada Antalya’mız için sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Elde ettiğimiz bu başarı  sektörümüz için büyük önem taşımaktadır . İstihdamın öncü gücü olduk gururluyuz." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181