Başkan Türel’den 1200 kişilik yeni öğrenci yurdu müjdesi!
Antalya’da gerçekleşen Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 2017 yılında 1200 kişilik çok kapsamlı bir yurdun temelini atacaklarını müjdeledi. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Türel, “Bir köprülü kavşak gecikse de olur ama çocuklarımızın eğitimi geciktirilemez” dedi.

Ensar Vakfı’nın düzenlediği ‘5’inci Türkiye Buluşması’ Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Burdur Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve 165 şube temsilcisi katıldı. 

Ensar Vakfı’nın yöneticilerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, manevi kalkınma olmadan, maddi kalkınmanın olmayacağının altını çizdi. 15 Temmuz sürecine vurgu yapan Türel, “Bu sene yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi hadisesi maneviyatın en müspet ve en menfi tarafını da gözler önüne sermiştir. Menfi tarafta yüce İslam dini adına yola çıkan bir hareketin gelmiş olduğu hainliği ibretle gördük, yaşadık. Müspet tarafta iman dolu göğüslerin tanklara karşı devleti vatanı milletin haysiyetini kurtardığını gördük. Hainliğin köklerinin ise okullardan, dershanelerden, yurtlardan başladığını maalesef üzülerek bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımız bu melaneti herkesten önce görmüştü fakat maalesef geç anlaşıldı” dedi. 

1200 KİŞİLİK YENİ YURT PROJESİ
Eğitime her zaman destek olacaklarını anlatan Başkan Türel, şunları söyledi: “Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimlerine destek olmak yurt, yemek ihtiyaçlarının tedariki için yardım etmek, din eğitimini, ahlak eğitimini en iyi şekilde vermek, gençlerimizi kötü niyetli hareketlerden korumak, dini hizmet kisvesi altında beyin yıkanması ve yeni haşhaşi toplulukların meydana gelmesini önlemek hepimizin vazifesidir. Bu yüzden yüzlerce senelik vakıf geleneğimizin verdiği imkanlarla Ensar ruhuyla yapılan hizmetlerin kıymetinin zamanla herkes tarafından daha da iyi görüleceğine eminim.” 

2017 yılının ilk aylarında yeni bir yurdun temelinin atılacağını müjdeleyen Başkan Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kreş, yurt eğitim hizmetlerinde gerçekten önemli mesafeler alıyoruz. Antalya’da yurt konusunda hükümetimiz önemli bir gayret sarf etmiş ve son senelerde önemli mesafe almıştır. Büyükşehir olarak biz de bu konuya öncelik vererek gençlerimize destek olacak projeler hazırlıyoruz. 1200 kişilik içerisinde iki ayrı konferans salonunun olduğu, vakıflarımızın da kültür ve eğitim hizmeti vereceği bir yurdun temelini inşallah 2017 yılının ilk aylarında atacağız. Yine Finike’de ayrı bir yurt projesi başlatmış bulunuyoruz. İnsana hizmet özellikle çocuklarımızın eğitimine dönük hizmet bizim en büyük hizmetimiz ve görevimizdir” diye konuştu. 

KAVŞAK GECİKEBİLİR AMA EĞİTİM GECİKTİRİLEMEZ 
Başkan Türel şöyle devam etti: “Bir köprülü kavşak gecikse olur ama çocuklarımızın eğitimi geciktirilemez. Biz gerekirse bir kavşak eksik yapacağız ama bu eğitim işine gereken desteği vereceğiz. Elbette ki bizim belediye olarak yaptığımız hizmet, Ensar ruhu ile yapılan hizmetler yanında ikinci derecede kalır. Asıl olan, bu işe gönlünü, zamanını, servetini vakfetmek ve ahiret hayatına tertemiz gidebilmektir. Ne mutlu bize ki, milletimiz ve sizler Medine’nin Ensar ruhunu halen yaşatıyorsunuz.”

GAYRETİMİZİ TÜM DÜNYAYA ULAŞTIRMALIYIZ
İslam dininin muhtaca, yolda kalmışa, yetime yardım konusundaki ayet ve hadislerini hatırlatan Menderes Türel, dünyada yaşanan mülteci sorununa dikkati çekti. “Ensarlığı mücahitlik ile eş güden bir dinin mensupları için ihtiyacı olana yardım zaten ibadet gibidir” diyen Türel, şunları dile getirdi: “Akdeniz’de her gün hayatını kaybeden insanları gördükçe, bizim medeniyetimizin büyüklüğü için şükretmemek mümkün değildir. Gençlerimizin manevi eğitimi, ahlak eğitimi mühim olduğu kadar zordur da. Günümüz dünyasında insanlık alemini saran bir küresel salgın şeklinde geliştiği için karşı konulması zor olan akımlar, hayat tarzları maalesef hızla yayılmaktadır. Bizim de bu gayretimizi Türkiye sınırları dışına, Bosna’dan Malezya’ya, Amerika’dan Afrika’ya kadar her yere ulaştırmamız önemli bir meseledir. Çünkü nasıl ki hainler bütün dünyada mevzilenme gayreti içindeyseler, bizim de aynı seviyede cevap verme mecburiyetimiz bulunmaktadır.”  

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181