'Boğaçayı Marina Antalya'da arsa fiyatlarını artıracak!'
Boğaçayı Marine Projesi'nin, Antalya'nın incisi niteliğinde olacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Mega proje kentimize değer katacaktır. Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarındaki artışları ve imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz" dedi.

Projelerle birlikte kentin cazibesinin arttırabileceğini ifade eden Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Turizm Antalya'nın olmazsa olmasıdır. Türkiye nezdinde Antalya turizme açılan bir pencere olduğuna göre, yılda yaklaşık 11 milyon turisti şehrimizde ağırladığımıza gibi nedenlerden dolayı kentimizin alt yapı, üst yapı ve projelerini daha düzenli ve planlı yapmalıyız. Son dönemlerde 'Mega Proje' diye adlandırılan Boğaçayı projesi Antalya ve ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Bu projeyle birlikte Antalya'nın değerinin artması demektir. Boğaçayı projesi Antalya'nın ikinci marina projesidir. Denize bakmakla denizi yaşamak farklı durumlar. Projeyle birlikte vatandaşlarımız denizi yaşayacaklardır" dedi.

ARSA VE DAİRE FİYATLARI ARTTI
Boğaçayı projesiyle birlikte bölgede arsa ve daire fiyatlarının arttacağını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Denizin içeriye taşınması ve sahil bandın 40 km daha uzatılması turizm ve kent için sevindirici gelişmedir. Boğaçayı ile denizciliğin gelişmesi ve turizmin olumlu etkilenmesi bekleniyor. Müteahhitler olarak o bölgenin inşaat sektörü açısında projeyle gelişeceğini vurguluyoruz. Bölgenin emlak değerinin yükseleceğini öngörüyoruz. Şuan incelendiği zaman Boğaçayı projesine yakın imara açılmış yerlerin villa inşaatlarıyla dolup taştığını gözlemleyebiliyoruz. Proje çerçevesinde hem yeşil alanların bol olduğu hemde sakin bir yaşam alanı olması nedeniyle tercih ediliyor. Proje neticesinde bölgedeki arsa ve daire fiyatlarında ise artışların olacağı öngörülüyor" diye konuştu.

MEGA PROJE ANTALYA'NIN İNCİSİ OLACAK
Mega projenin diğer projelerle entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Karataş, "Proje nehrin debisini derinleştirmek ve denizi içeri alarak Antalya sahilini genişleterek kentimize değer katacaktır. Bu kapsamda büyük bir yat limanı 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacaktır. Büyük yatırım ile birlikte şehrimizin mert kezine binlerce turist çekilecektir.Günümüzde 6 km olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay Marina Projesi ile 40 km uzunluğuna ulaşacak olması projenin ne kadar önemli bir yatırım olduğunu gösteriliyor. Denizin içereyi çekilerek hem turizmin hem de su sporların yapılmasına imkan sağlayacak. Antalya turizmin incisidir bu mega projede Antalya'nın incisi olacaktır. Bu proje sadece ülkemizde tanıtımı sınırlı kalmasın dünya fuar organizasyonlarında tanıtılması gerekiyor. Yani projeye müşteri çekilmesi son derece önemlidir. Tünek Tepe projesi ile Mega projenin birleştirilmesiyle yatırımların birlikte entegre edilmesi gerekmektedir. Bu iki proje ile turizmin şehrin içerisine çekmiş oluruz" şeklinde konuştu.

Mustafa KAHRAMAN/Gazete Bir 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181