Döşemealtı'nın ilk tam teşekküllü hastanesi bitiyor!
Döşemealtı Belediyesi tarafından yaptırılan ilçenin ilk tam teşekküllü hastanesinde kaba inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. Döşemealtı Termessos Hastanesi, 2018'den itibaren hasta kabulüne başlayacak. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in en fazla önem verdiği projeler arasında yer alan ve yapılan anketlerde ilçenin en büyük eksikliği olarak gösterilen tam teşekküllü hastane için çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. 10 ay gibi rekor sürede bitirilmesi planlanan Döşemealtı Termessos Hastanesi'nin kaba inşaatı önemli oranda tamamlandı. İnşaatın bodrum katında elektrik ve mekanik imalatlar tamamlanırken 4'ncü katın tabliyesi bitirildi ve 5'nci katın tabliyelerine başlandı.

11 bin 715 metrekare alan üzerine inşaatı devam eden ilçenin ilk ve tek hastanesi, 2018 yılı ocak ayında hizmete girecek. 27 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasitesi bulunan hastane inşaatında günlük 120 işçi yoğun bir tempoda çalışıyor.

Zemin kat ve birinci katta duvar örme işleminin bitme noktasına geldiği suya dayanıklı izolasyon çalışmalarının tamamlandığı Döşemealtı Termessos Hastanesi'nde daha önce bodrum kat için 6 metre derinliğindeki temelde geri dolgu çalışmaları da sürüyor. Önümüzdeki günlerde son kat tabliyesinin dökülmesiyle kaba inşaatı tamamen bitecek olan hastane inşaatında ince işçiliğe hız verilerek hastane vatandaşların hizmetine açılacak.

Döşemealtı Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181