MÜSİAD Antalya'da kentsel dönüşüm için bir araya geldi!
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Kentsel Dönüşüm konulu toplantıda bir araya geldi. Harita Yüksek Mühendisi ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Selçuk Aksoy ve Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz'un katıldığı toplantıda ilk sunumu yapan Selçuk Aksoy, kentsel dönüşüm ve amaçlarından bahsetti.

İstatiksel bilgiler verildi
17 Aralık 1999'da gerçekleşen Marmara Depremi sonrasında gündeme gelen kentsel dönüşümün 2. Derece deprem bölgesi olması dolayısıyla Antalya ve genelde Türkiye açısından önemini belirten Aksoy, dönüşüme ihtiyaç olan alanlarla ilgili istatistikleri de paylaştı. Bir bina yahut alanın kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi için gereken süreçleri detaylarıyla anlatan Aksoy, ev sahipleri ve müteahhitlerin yükümlülük ve hakları hakkında da bilgi verdi.

'Önlem açısından gereklilik'
Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ise kamuoyunda "Kentsel Dönüşüm Yasası" olarak bilinen kanunun isminin aslında "6303 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" olduğunu belirterek "Bu noktadan bakılınca kentsel dönüşüm kavramı afetlere karşı önlem açısından da önemli bir gereklilik" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mn kentsel dönüşümün yaygınlaşması ve doğru uygulanması için yaptığı çalışmalardan da söz eden Yavuz, bu alanda her türlü oda, birlik, STK gibi kurumlarla ortak çalışmaya ve hem mülk sahipleri hem de müteahhitlere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

'İnsiyatif almaya hazırız'
Program sonunda söz alan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, her iki konuğa da toplantıya verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti. Kentsel dönüşümün bölgesel bazda çok iyi planlanıp gelecek nesillere daha güzel ve daha yaşanabilir bir Antalya bırakmak için MÜSİAD'ın şehrin dinamiklerini harekete geçirmek adına inisiyatif almaya hazır olduğunu söyledi.

Milliyet Akdeniz Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181