Antalya'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!
Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Avşar, Antalya'da yaşanacak şiddetli bir depreme çoğu binanın dayanamayacağını belirtti.

Akdeniz Körfezi’nde yaşanan deprem aktivitelerinin yıkıcı boyutta olmamasının Antalya için büyük şans olduğunu dile getiren Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Avşar, yaşanacak şiddetli bir depreme çoğu binanın dayanamayacağını da belirtti.

Antalya’nın yapı olarak da tehlikeli bir şehir olduğunu belirten Avşar, özellikle Konyaaltı, Lara ve Liman bölgelerinin tehlike arz ettiğini belirtti. Avşar, ”Konyaaltı’nın kil olması, Lara’nın kumsal bölgesindeki yapılaşmalar, Liman tarafındaki yapılaşmalar hep tehlike arz ediyor. Ayrıca Boğaçayı projesin de hiç onaylamıyoruz. Falezlerdeki kaya düşmeleri çatlaklar, kaymalar bütün bunlar Antalya’ya risk getiriyor ama hiçbir önlem alındığını görmüyoruz” diye konuştu.

Küçük sallantıların tehlikeli olmadığını bunun yerin bir hareketi olduğunu ifade eden Avşar, “Antalya’da çok fazla eski yapı var. Riskli bir bölgede yaşıyoruz. Hala kullanılan çok fazla eski binamızın olması ve hala bazı deprem planlarının yapılmamış olması Antalya’ya büyük haksızlıktır. Kentsel dönüşüm bir an önce ranta göre değil, riskli yapıların hızla dönüştürülmesine yönelik yapılmalı” dedi.

Antalya’nın 2’nci deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Başkan Avşar, ‘Depremin ne zaman olacağı belli olmaz’ diyerek vatandaşların oluşabilecek zarara karşı temkinli olmaları gerektiğini belirtti. Avşar, “İki ciddi fay hattı üzerindeyiz. Biri Aksu, diğeri Fethiye’den uzanan fay. Ayrıca Akdeniz’in altında da olsa ciddi depremlerin olduğunu görüyoruz. Mutlaka bir etkisi oluyor yani depremlerin. Bu nedenle bir an önce deprem master planının ve kentsel dönüşüm planının hazırlanması gerekiyor” dedi. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181