Antalya dönüşümle yeni cazibe merkezine kavuşuyor!
Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olacak rüya projesi 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi' ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor. Sosyal alanları, pazarlan, halk pazarları, okullan, yeşil alanlan, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Kepez ve Santral Antalya'nın en kaliteli bölgesi olacak. Antalya'yı kanatlandıracak dev proje halkın büyük desteği ile adım adım hayata geçiyor. Proje ile mahalle sakinleri tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olacak, mülkleri 3 kat değerlenecek.

İki mahalledeki 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 93'ü ön protokolü imzalayarak projeye evet dedi. Bu Türkiye'de bir kentsel dönüşüm projesine halkın verdiği en büyük destek. Hak sahipleri ile asıl sözleşmeler de imzalanırken, tahliyesi yapılan evlerin yıkımına da başlandı. Modern çağın teknik imkân ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parklan, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanlan, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral Mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek.

BÖLGENİN DEĞERİ KATLANACAK
Proje boyunca kira yardımı yapılacak vatandaşların taşınma giderleri bile karşılanacak. Antalya'nın çehresini değiştirecek proje ile hak sahiplerine tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aym sokakta oturma, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olma gibi imkânlar sunuluyor. Proje tamamlandığında iki mahalle Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri hâline gelecek ve değerini misli misli katlayacak.

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181