Antalya Kepez Yeni Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında, Yeni Emek Mahallesi'nin bir kısmı için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı revizyonuna askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ve kabul edilen itirazlar doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu görüşüldü. Yeni Emek Mahallesi'nin bir kısmında site tarzı yapılaşmayı getiren imar revizyonu oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni Emek, Antalya'ya örnek olacak
Oylama öncesi söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar revizyonunu, vatandaşlarla birebir görüşerek hazırladıklarının altını çizdi. Mülk sahipleriyle yaptıkları toplantılar neticesinde hazırladıkları imar revizyonunu referanduma sunduklarını anımsatan Tütüncü, "Referandumda yüzde 90 kabul oyu çıktı. Mahalle sakinleri bu işin biran önce neticelenmesini ve inşaatların başlamasını istiyor. Bölgede modern bir kentsel dönüşüm planı hazırladık. Bu kentsel plan, Antalya'ya örnek olacaktır." ifadesini kullandı.

"Planı halkla birlikte yaptık"
Başkan Hakan Tütüncü, halkla birlikte el ele vererek örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını yineleyerek şunları söyledi: "İmar Planı revizyonunda, sosyal donatı alanlarında imarın matematiğine aykırı bir çalışma yapmadık. Planda artacak nüfusa karşılık yeterli sosyal donatı alanlarını ayırdık. Projeyi uygulayacağımız bölgedeki binaların ekonomik ömrü tamamlamış. Olası bir depremde o binaların yıkılma riski var. Mülk sahipleri, maddi durumları iyi olmadığından ve mevcut imar haklarından dolayı binaları yenilemiyordu. Sosyal belediyecilik anlayışın bir ürünü olan bu kentsel yenilenme projesiyle vatandaşımızın ihtiyacına cevap vereceğiz." sırada projenin uygulaması var Tütüncü, Büyükşehir ve Kepez meclislerinde planlama kısmı tamamlanan Kentsel yenileme projesinin, imar uygulamasının da birkaç ay gibi bir sürede yapılacağını belirtti.

Projede neler var?
İmar Planı revizyonuyla Yeni Emek Mahallesi'nin doğu kısmında parseller adalar haline getiril iyor. Emsal 0.60'dan, ilave katsayılarla birlikte 1.50'ye çıkarılıyor. Parsel adalarında okul, park gibi sosyal donatılar merkeze toplanıyor. 31 bin m2'lik bir adanın içerisinde 7 katlı 15 adet bina olacak. Sosyal donatı Alanları bir merkezde toplanmıştır. Rahat ulaşım ve kullanım sağlanacak biçimde, Binaların ortasında güzel bir yeşil alan, spor alanları ve çocuk oyun alanları ve otopark yer alacaktır. Yine vatandaşların ihtiyacı olan, Kültürel tesis,Dini tesis,Sağlık tesisi ve okullarda planda belirlenmiş bulunmaktadır. Kepez ilçesinin vatandaş eliyle ve onların görüş/onayı ile oluşturulan model bir Kentsel dönüşüm projesi uygulanacaktır. Binaları belediye ve TOKİ yapmayacak. Mülkiyet sahipleri, inşaat firmalarıyla kendileri anlaşarak, binaları kendileri yapacaklar. Hak sahipleri, mevzuattaki tüm kentsel dönüşüm haklarından da faydalanacaklar ve kira yardımı alabilecekler.

Akdeniz Güncel Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181