Antalya'nın kentsel dönüşüm haritası belli oldu!
Türkiye’nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Antalya’da start alıyor. 1.5 milyon metrekare arazide başlatılan dönüşüm çalışmalarında 3 bin 200 hak sahibiyle anlaşma sağlandı.

İşte Antalya'nın kentsel dönüşüm haritası ve planlanan çalışmalar;

Kentsel dönüşüm planlamalarında Türkiye'ye örnek olacak proje Antalya'da hayata geçiriliyor. Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hak sahiplerine tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aynı sokakta oturma, kira ve taşınma yardımı gibi imkânlar sunan projede sona gelindi. Planlama ve imarla ilgili tüm kararların alındığı proje, Türkiye'deki en sorunsuz ilerleyen kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyor.

Antalya kentsel dönüşüm projesi örnek olacak
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projenin büyük inşaat firmalarının yatırımlarının en az 10 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Başkan Türel, şu bilgileri verdi: "Kepez ve Santral Mahalleleri'ne yapacağımız projenin örneği yok. Projeyle deprem riski gözetilerek inşa edilmiş sağlam binalar ile kentin trafik ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş yollara ve nitelikli sosyal alanlarla donatılmış, mülkiyet problemlerinin son bulduğu Yeni Kepez ve Santral'i hep birlikte inşa edeceğiz."


Kentsel dönüşüm kira yardımı 750 tl olacak
Antalya kentsel dönüşüm projeleri içinde en çok merak edilen konuların başında gelen kira yardımı da belli oldu. Proje tamamlanıncaya kadar hak sahiplerine kira yardımı yapılacak. 24 ay sürmesi beklenen inşaat süresince vatandaşlar toplam 14 bin liralık kira yardımından faydalanacak. Vatandaşa hem kiraya çıkarken, hem de yeni evine taşınırken 750'şer liradan 1.500 lira taşınma yardımında bulunulacak. Proje kapsamında vatandaşların taşınma giderleri de karşılanacak.

Vatandaş komşudan ayrılmayacak
Vatandaşlara yerlerinden daire verilecek, komşularından ayrılmayacak. Projenin hayata geçirildiğinde bölge, Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek. Türkiye'ye örnek olacak proje hayata geçtiğinde vatandaşların yerlerinin değeri en az iki üç misli artacak.

 
Muratpaşa kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!
Muratpaşa Belediyesi Muratpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi uygulayacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi yanında yıkılma tehlikesi nedeniyle can güvenliği için tehdit oluşturan yapıları barındıran 9 bin metrekarelik alanda dönüşüm projesi uygulanıyor. İnsan sağlığı için büyük risk taşıyan, kamu sağlığı ve güvenliğini tehdit eden taşınmazları tasfiye eden Muratpaşa Belediyesi ekipleri, düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kentsel dönüşüm yıkımları başladı...
Muratpaşa Mahallesi'ndeki yaklaşık 9 bin metrekarelik 598 adadaki alandaki 22 gecekonduyu yıkan Muratpaşa Belediyesi, temizlik çalışmasını sürdürüyor. Bu alanda; Haşim İşcan Kültür Merkezi önündeki parkla bütünlük sağlayacak yaşam alanı niteliğinde özel proje uygulanacak. Yoğun yapılaşmanın olduğu Antalya'ya, doğal dokusunu koruyup yeni bir kent parkı kazandıracak olan Muratpaşa Belediyesi, önümüzdeki süreçte de planda olduğu gibi semt pazarı inşa edecek.

Kumluca’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor...
Kumluca’nın en eski yerleşim merkezlerinden olan Eski Cami Mahallesi’nde belediyenin de destekleriyle kentsel dönüşüm çalışması başladı. Kumluca’nın en eski yerleşim merkezlerinden olan, Eski Cami Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında imarsız ve altyapısı bulunmayan binaların yıkımına başlanıldı.

Kumluca Belediyesi ekiplerinin de vatandaşlara yardımcı olduğu çalışmalar sonunda, mahallenin altyapısı tamamlanmış modern bir hale getirilmesi planlanıyor. Eski Cami Mahallesi’nin ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu ifade eden Çetinkaya, mahallenin daha önce Demirciler sokak bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını, şuanda da Ormanyolu sokakta kentsel dönüşüm çalışmasının yürütüldüğünü söyledi.

Balbey kentsel dönüşüm projesi onaylandı!
Başkanı Menderes Türel’in en çok önem verdiği projelerden bir tanesi olan tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak onaylandı ve 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Bölgelerin ihtiyaçları göz önünde tutularak hazırlanacak tasarım projesinde mahallenin sorunları yapı yapı, parsel parsel ele alınacak. Meydanlar ve sokaklar yenilecek, tarihi binalar restore edilecek. Binalarını yenileme imkanı olmayan mülk sahipleri ile görüşülerek çözümler üretilecek. İçerisinde 3 tanesi çeşme, 2 tanesi cami, 42 tanesi sivil mimari özellikli 47 tescilli kültür varlığı yer alan Balbey hak ettiği değere kavuşturulacak. Balbey, Kaleiçi gibi turistlerin uğramadan gitmeyeceği yeni bir çekim merkezi olacak.

Antalya kentsel dönüşüm projeleri ile yeni bir döneme giren Antalya'da vatandaşlar ve belediye arasındaki uzlaşma görüşmeleri hız kesmeden sürüyor. Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

Utku Çalışkan/EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
IŞIK 8 yıl önce

Konya altı plajları için yapacaklarını merak ediyorum başkan,ben şimdilik konyaaltında denize giremiyorum.sebebini siz merak edinnnn....

Misafir Avatar
yılmaz karadeniz 7 yıl önce @IŞIK

plajları yandaşlarına satı utanmaz birda adalet ve kalkınma olacak murat cicek senin babanın oglumuda belediyeyi yediriyorsun

Beğenmedim! (0)
Avatar
Adem 8 yıl önce

Bence güllük Caddesini de elden geçirmek lazım, Çünkü Hemen hemen hepsi 40-45 yıllık binalar, güllük Caddesi önemli bir konum ve göze hoş gelmiyor.

Avatar
Ayşe 8 yıl önce

Yeşildere Mahallesi de kentsel dönüşüme acil alınıp antalya nın uyuşturucu merkezi kurutulmalidir

Avatar
KemalBal 8 yıl önce

Altındag mahallesı muratpasa ıçınde kemtsel dömuşum beklıyoruz

Avatar
Ramazan yilmazer 8 yıl önce

Yesildere mahallesi ilk once kapsama alinmalidir.neden burayi gormezden geliyorlar anlamiyorum.sayin yetkililer bu mahalle halkin can mal saglik sosyal yasam hakki icin en tehlikeli olanidir

Avatar
Yakup 8 yıl önce

Doğugaraji projesi ne oldu bilen varmı ? Bu proje çok gec kalmadımı ? Burdaki projeye engel olan geri zekalı kim acaba. Menderes başkan ne kadar mucadele etsede birileri Antalya'nın guzellesmesini istemiyor.

Avatar
xxx 7 yıl önce

Zeytin köy içinde muhakkak bir kentsel geri dönüşüm düşünülmeli ve ilk planlanması gereken yerin orası olması gerekir. Çocuklarımızın geleceği düşünülsün onları koruyalım

Avatar
seycan bingöl 8 yıl önce

elmalı mahallesinin kentleşmeye giriyormu

banner182

banner181